TULE VAPAAEHTOISEKSI

TULE VAPAAEHTOISEKSI

Pakolaisavun vapaaehtoisena edistät pakolaisten ja maahanmuuttaneiden kotoutumista ja heidän oikeuksiensa toteutumista. Kohtaat ihmisiä, opit uutta ja rakennat kanssamme Suomea, jossa kaikkien on hyvä elää.

Vapaaehtoistoimintamme vahvistaa maahanmuuttaneiden kielitaitoa, hyvinvointia ja verkostoja. Voit auttaa heitä löytämään töitä, opiskelemaan ja toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa.

MITEN ALOITAN PAKOLAISAVUN VAPAAEHTOISENA?

Voit aloittaa Pakolaisavun vapaaehtoisena käytyäsi joko lähi- tai verkkokoulutuksen. Kummatkin koulutusvaihtoehdot antavat sinulle valmiudet toimia suomiluotsina, Puhutaan-ohjaajana ja työelämämentorina. Järjestämme globaalikasvattajille erillisen koulutuksen vuosittain. 

Järjestämme vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksia sekä kasvotusten että etäyhteyksin. Löydät ajankohtaiset tiedot tulevista koulutuksista tältä sivulta. Seuraava etäkoulutus pidetään 9.4.2024. 

Verkkokoulutusta varten sinun tulee rekisteröityä Vuolearning-alustalle sähköpostiosoitteellasi. Voit suorittaa koulutuksen itsenäisesti, ja sen suorittamiseen kuluu aikaa noin kaksi tuntia. Voit tehdä koulutuksen omassa tahdissasi. Koulutuksen käytyäsi saat ohjeet jatkoon ja käymme kanssasi lyhyen aloituskeskustelun Teamsissa.

KOULUTTAUDU VERKOSSA

 

TULE GLOBAALIKASVATTAJIEN KOULUTUKSEEN

Pakolaisavun vapaaehtoiset globaalikasvattajat tekevät kouluvierailuja ympäri Suomea. Vierailuilla oppilaat saavat lisää tietoa pakkomuutosta ja kokeilevat innostavia harjoituksia, jotka innostavat heitä toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta. 

Ilmoittaudu nyt globaalikasvattajien koulutukseen 09.03.2024 klo 9.30-17. Luvassa koulutus globaalikasvattajan tehtävään, tietoa pakkomuutosta ja erilaisia osallistavia tehtäviä. Osallistuminen ei sido sinua mihinkään.

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN
 

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme

5 syytä tulla mukaan Kaveriksi!-toimintaan

Tee suomen oppimisesta hauskaa

Puhutaan-ryhmissä maahanmuuttaneet harjoittelevat arjen kielitaitoa vapaaehtoisten kanssa. Löydät tietoa ryhmistä sivuiltamme. Tarvitset hyvää suomen kielen taitoa. Kehityt ryhmänohjaajana ja selkokielen käyttäjänä. Toimit yhdessä muiden vapaaehtoisten ohjaajien kanssa. Puhutaan-ohjaajana voit toimia myös etänä. Tällä hetkellä uusia ohjaajia tarvitaan erityisesti Sellon ryhmään ja helmikuussa 2024 alkavaan Tikkurilan ryhmään. 
 
KOULUTTAUDU VERKOSSA
Kuvassa kaksi naista seisoo pöydän ääressä toisiaan vastakkain. Naiset nauravat, heillä on kädessään kahvikupit. Taustalla toimistoympäristö.

Tue arjessa

Haluatko auttaa Suomeen muuttaneita uuden elämän aloittamisessa? Suomiluotsina annat yksilöllistä tukea maahanmuuttaneelle. Voit avustaa asioinnissa, opinnoissa, koulunkäynnissä, kielen harjoittelussa tai työnhaussa kertaluonteisesti tai pidempään. Tarvitset tehtävässä hyvää suomen kielen taitoa tai muun yhteisen kielen tuettavan kanssa. Löydät lisätietoja Suomiluotsi-toiminnasta sivuiltamme. Päivitämme tulevista koulutuksista verkkosivuillemme.

KOULUTTAUDU VERKOSSA
Pakolaisavun työntekijä neuvoo asiakkaita

Mentoroi työelämätaidoissa

Työelämämentorina annat yksilöllistä tukea maahanmuuttaneille työnhakupajoissa, joita järjestetään Helsingissä ja etänä. Tarvitset  tehtävässä hyviä digitaitoja, tietoa suomalaisesta työelämästä ja sujuvaa suomen kielen taitoa. Löydät tarkemmat lisätietoa Sauman sivuilta. Lisätietoja tulevista koulutuksista päivitämme verkkosivuillemme.

KOULUTTAUDU VERKOSSA
Globaalikasvattaja-mainos, jossa kaksi naista hymyilee

Innosta nuoria muutokseen

Globaalikasvattajana pidät koululaisille työpajoja pakkomuutosta ja ilmastonmuutoksesta. Samalla inspiroit heitä toimimaan paremman tulevaisuuden eteen. Vahvistat tietojasi pakolaisasioissa, ryhmänohjauksessa ja kouluttamisessa. Löydät globaalikasvatuksen materiaaleja ja tarkemmat tiedot kouluvierailuista Koulut-sivulta. Ilmoittaudu nyt globaalikasvattajien koulutukseen 09.03.2024!

ILMOITTAUDU

Pysy ajan tasalla!

Tilaa vapaaehtoisten uutiskirje ja saat tiedon ajankohtaisista asioista sähköpostiisi kerran kuussa.

Vapaaehtoiset


Haluatko tietoa vapaaehtoistehtävistä? Ota yhteyttä — autamme kaikissa vapaaehtoistyöhön liittyvissä kysymyksissä:

vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi

Tee vapaaehtoisen verkkokoulutus itsenäisesti, kun sinulle sopii.

Kouluttaudu verkossa

KOTOUTUJAT


Tarvitsetko apua työnhakuun? Tule mukaan työnhakukurssille.

Lue lisää

Haluatko harjoitella suomen kieltä? Tule Puhutaan-keskusteluryhmään!

Lue lisää

Tarvitsetko apua arjen asiointiin?

Jätä tukipyyntö

KUMPPANIT


Pysy ajan tasalla toiminnasta ja yhteistyömahdollisuuksista.

Liity kumppanilistalle

Hae apua kotoutujalle arjen asiointiin.

Jätä tukipyyntö

.

”Vapaaehtoistyössä kaikki ovat tasa-arvoisia ja tervetulleita. Voin auttaa muita, ja samalla opin heiltä paljon uutta.”

– Katja, Pakolaisavun vapaaehtoinen