TULE VAPAAEHTOISEKSI

TULE VAPAAEHTOISEKSI

Pakolaisavun vapaaehtoisena edistät pakolaisten ja maahanmuuttaneiden kotoutumista ja heidän oikeuksiensa toteutumista. Kohtaat ihmisiä, opit uutta ja rakennat kanssamme Suomea, jossa kaikkien on hyvä elää.

Vapaaehtoistoimintamme vahvistaa maahanmuuttaneiden kielitaitoa, hyvinvointia ja verkostoja. Voit auttaa heitä löytämään töitä, opiskelemaan ja toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa.

MITEN ALOITAN PAKOLAISAVUN VAPAAEHTOISENA? 

 
Kaikki Pakolaisavun vapaaehtoiset osallistuvat joko lähi- tai verkkokoulutukseen ennen vapaaehtoistoiminnan aloittamista. 

Voit suorittaa vapaaehtoisten verkkokoulutuksen itsenäisesti ja omassa tahdissasi. Lyhyen koulutuksen jälkeen voit toimia vapaaehtoisena suomiluotsina,  Puhutaan-ohjaajana tai työelämämentorina. 

Suorittaaksesi verkkokoulutuksen sinun tulee rekisteröityä Vuolearning-alustalle sähköpostiosoitteellasi. Voit tehdä koulutuksen omassa tahdissasi keskimäärin kahdessa tunnissa. Koulutuksen käytyäsi saat ohjeet jatkoon ja Pakolaisavun työntekijä käy kanssasi lyhyen aloituskeskustelun Teamsissa.
 
KOULUTTAUDU VERKOSSA

 

TIETOA MUISTA VAPAAEHTOISKOULUTUKSISTA

Seuraava kotoutumistyön vapaaehtoisten lähikoulutus järjestetään syksyllä 2024. Sen käytyäsi voit aloittaa vapaaehtoistyön suomiluotsina, Puhutaan-ohjaajana tai työelämämentorina. 

Seuraava globaalikasvattajien koulutus järjestetään myös syksyllä 2024. Perehdymme siinä globaalikasvattajan tehtävään, globaaliin pakkomuuttoon ja osallistaviin menetelmiin.  Globaalikasvattajan tehtävän voi aloittaa tällä hetkellä vain lähikoulutuksen kautta. 

Tiedotamme lähikoulutuksista tarkemmin tällä sivulla kevään 2024 lopulla. 

 

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme

5 syytä tulla mukaan Kaveriksi!-toimintaan

Tee suomen oppimisesta hauskaa

Puhutaan-ryhmissä maahanmuuttaneet harjoittelevat arjen kielitaitoa vapaaehtoisten kanssa. Löydät tietoa ryhmistä sivuiltamme. Tarvitset hyvää suomen kielen taitoa. Kehityt ryhmänohjaajana ja selkokielen käyttäjänä. Toimit yhdessä muiden vapaaehtoisten ohjaajien kanssa. Voit aloittaa Puhutaan-toiminnan verkkoulutuksen kautta. 
Kouluttaudu verkossa
Kuvassa kaksi naista seisoo pöydän ääressä toisiaan vastakkain. Naiset nauravat, heillä on kädessään kahvikupit. Taustalla toimistoympäristö.

Tue arjessa

Haluatko auttaa Suomeen muuttaneita uuden elämän aloittamisessa? Suomiluotsina annat yksilöllistä tukea maahanmuuttaneelle. Voit avustaa asioinnissa, opinnoissa, koulunkäynnissä, kielen harjoittelussa tai työnhaussa kertaluonteisesti tai pidempään. Tarvitset tehtävässä hyvää suomen kielen taitoa tai muun yhteisen kielen tuettavan kanssa. Löydät lisätietoja Suomiluotsi-toiminnasta sivuiltamme. Voit aloittaa suomiluotsin vapaaehtoistyön verkkokoulutuksen kautta. 

KOuluttaudu verkossa
Pakolaisavun työntekijä neuvoo asiakkaita

Mentoroi työelämätaidoissa

Työelämämentorina annat yksilöllistä tukea maahanmuuttaneille työnhakupajoissa, joita järjestetään Helsingissä ja etänä. Tarvitset  tehtävässä hyviä digitaitoja, tietoa suomalaisesta työelämästä ja sujuvaa suomen kielen taitoa. Löydät tarkemmat lisätietoa Sauman sivuilta. Voit aloittaa työelämämentorin vapaaehtoistehtävän suoritettuasi tiiviin verkkokoulutuksemme. 

Kouluttaudu verkossa
Globaalikasvattaja-mainos, jossa kaksi naista hymyilee

Innosta nuoria muutokseen

Globaalikasvattajana pidät koululaisille työpajoja pakkomuutosta ja ilmastonmuutoksesta. Samalla inspiroit heitä toimimaan paremman tulevaisuuden eteen. Vahvistat tietojasi pakolaisasioissa, ryhmänohjauksessa ja kouluttamisessa. Löydät globaalikasvatuksen materiaaleja ja tarkemmat tiedot kouluvierailuista Koulut-sivulta. Järjestämme seuraavan globaalikasvattajien koulutuksen syksyllä 2024. 

Pysy ajan tasalla!

Tilaa vapaaehtoisten uutiskirje ja saat tiedon ajankohtaisista asioista sähköpostiisi kerran kuussa.

Vapaaehtoiset


Haluatko tietoa vapaaehtoistehtävistä? Ota yhteyttä — autamme kaikissa vapaaehtoistyöhön liittyvissä kysymyksissä:

vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi

Tee vapaaehtoisen verkkokoulutus itsenäisesti, kun sinulle sopii.

Kouluttaudu verkossa

KOTOUTUJAT


Tarvitsetko apua työnhakuun? Tule mukaan työnhakukurssille.

Lue lisää

Haluatko harjoitella suomen kieltä? Tule Puhutaan-keskusteluryhmään!

Lue lisää

Tarvitsetko apua arjen asiointiin?

Jätä tukipyyntö

KUMPPANIT


Pysy ajan tasalla toiminnasta ja yhteistyömahdollisuuksista.

Liity kumppanilistalle

Hae apua kotoutujalle arjen asiointiin.

Jätä tukipyyntö

.

”Vapaaehtoistyössä kaikki ovat tasa-arvoisia ja tervetulleita. Voin auttaa muita, ja samalla opin heiltä paljon uutta.”

– Katja, Pakolaisavun vapaaehtoinen