Suomen kannettava vastuu Välimereltä pelastettavien ihmisten auttamisessa

Laiva merellä

Välimeren humanitaarinen kriisi jatkuu. Pakolaisapu vetoaa tänään yhdessä muiden yhdessä muiden pohjoismaisten järjestöjen Pohjoismaiden ja Baltian valtioiden päättäjiin, jotta valtiot toimisivat nopeasti Välimeren kriisin ratkaisemiseksi.

Pakolaisapu vetoaa tänään Suomen hallitukseen, jotta Suomi toimisi yhteistyön ja solidaarisuuden hengessä niin Eurooppaan saapuvia ihmisiä kuin Välimeren valtioitakin kohtaan. Olemme yhdessä muiden pohjoismaisten järjestöjen kanssa lähettänyt kirjeen Pohjoismaiden ja Baltian valtioiden päättäjille, jotta myös nämä valtiot toimisivat nopeasti Välimeren kriisin ratkaisemiseksi.

Euroopan valtioiden on taattava ihmisten turvallinen pääseminen maihin ja turvapaikkaprosessin piiriin. Samaan aikaan vastuu Euroopan valtioiden välillä on jaettava, jotta voidaan välttää samanlaiset kriisit, joita nyt nähdään esimerkiksi Kreikan ylikuormitetuilla pakolaisleireillä.

Meillä Pohjoismaissa ja Baltiassa on mahdollisuus auttaa turvaa hakevia ihmisiä.

Vetoamme yhdessä allekirjoittaneiden kansalaisjärjestöjen kanssa valtioitamme osallistumaan Maltassa aiemmin tänä vuonna sovittuun väliaikaiseen menettelyyn Välimereltä pelastettavien turvapaikanhakijoiden jakamiseksi Euroopassa.

Ratkaisu ei ole täydellinen, mutta ihmisten auttamisella on kiire.

 

Lisätietoja

Ida Schauman – Vaikuttamistyön päällikkö 040 560 0772

Lue koko kirje englanniksi tästä.

 

Katso myös