TULE VAPAAEHTOISEKSI

TULE VAPAAEHTOISEKSI

Pakolaisavun vapaaehtoisena edistät pakolaisten ja maahanmuuttajien kotoutumista ja heidän oikeuksiensa toteutumista. Kohtaat ihmisiä, opit uutta ja teet tärkeää vapaaehtoistyötä. Samalla rakennat kanssamme Suomea, jossa kaikkien on hyvä elää.

Vapaaehtoistyömme antaa maahanmuuttajille kielitaitoa, hyvinvointia ja verkostoja. Lue lisää toimintamme tuloksista ja vapaaehtoistyön kuulumisista. Löydä sinulle sopiva tehtävä tältä sivulta ja ilmoittaudu vapaaehtoiseksi. Toimintaa on Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Turussa.

Tällä hetkellä vapaaehtoisemme tekevät vain Suomi-luotsin etätehtäviä. Voit tukea aikuisia maahanmuuttajia suomen kielen harjoittelussa tai työnhaussa sekä lapsia ja nuoria etäkoulunkäynnissä. Muu vapaaehtoistyömme on toistaiseksi tauolla koronaviruksen vuoksi.

Kysyttävää? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää: vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi .

”Vapaaehtoistyössä kaikki ovat tasa-arvoisia ja tervetulleita. Voin auttaa muita, ja samalla opin heiltä paljon uutta.”

– Katja, Pakolaisavun vapaaehtoinen

Kyllä, haluan vapaaehtoiseksi!

Koulutamme sinut tehtävääsi ja tuemme sinua vapaaehtoistyössä. Tervetuloa tiimiin!

LIITY VAPAAEHTOISEKSI
Suomi-Luotsi vapaaehtoinen

Tue arjessa etänä

Haluatko auttaa Suomeen muuttaneita uuden elämän aloittamisessa? Suomi-luotsina annat yksilöllistä tukea maahanmuuttajille. Voit avustaa  etänä opinnoissa, koulunkäynnissä, kielen harjoittelussa tai työnhaussa kertaluonteisesti tai pidempään. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä: vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi .

Puhutaan!-vapaaehtoiset

Tee suomen oppimisesta hauskaa

Puhutaan!-ryhmissä maahanmuuttajat harjoittelevat arjen kielitaitoa vapaaehtoisten kanssa. Ryhmät tapaavat viikoittain. Tarvitset tehtävässä vahvaa suomen kielen taitoa. Kehität taitojasi ryhmänohjauksessa, kielen opettamisessa, selkokielen käytössä sekä opit uutta eri kulttuureista.

Tee suomen oppimisesta hauskaa

Puhutaan!-ryhmissä maahanmuuttajat harjoittelevat arjen kielitaitoa vapaaehtoisten kanssa. Ryhmät tapaavat viikoittain. Tarvitset tehtävässä vahvaa suomen kielen taitoa. Kehität osaamistasi ryhmänohjauksessa, kielenopetuksessa, selkokielen käytössä ja opit uutta eri kulttuureista.

Puhutaan!-vapaaehtoiset
Kohtaamistapahtuma

Järjestä iloisia kohtaamisia

Käynnistämme vuonna 2020 uudenlaiset kohtaamistapahtumat eli Minglaamot. Niissä maahanmuuttajat ja paikalliset tutustuvat ja viettävät hauskoja hetkiä yhdessä. Jos haluat osallistua Minglaamon järjestämiseen vapaaehtoisena, ota yhteyttä: vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi.

Kuva kohtaamistapahtumasta

Mentoroi työelämätaidoissa

Työelämämentorina tuet maahanmuuttajia työnhaussa ja heidän työurallaan Suomessa. Toiminta liittyy Sauma-valmennukseen. Mentoroit työnhakupajoissa yhteensä 2–4 kertaa. Halutessasi voit jatkaa parimentorointia noin kerran kuussa puolen vuoden ajan. Tarvitset hyviä IT-taitoja ja tietoa suomalaisesta työelämästä. Kehität taitojasi mentorina ja edistät maahanmuuttajien työllistymistä.

Mentoroi työelämätaidoissa

Työelämämentorina tuet maahanmuuttajia työnhaussa ja heidän työurallaan Suomessa. Toiminta liittyy Sauma-valmennukseen. Mentoroit työnhakupajoissa 2–4 kertaa. Halutessasi voit jatkaa parimentorointia noin kerran kuussa puolen vuoden ajan. Tarvitset hyviä IT-taitoja ja tietoa suomalaisesta työelämästä. Kehität taitojasi mentorina ja edistät maahanmuuttajien työllistymistä.

Kuva kohtaamistapahtumasta
Vapaaehtoisia venyttelemässä

Innosta nuoria muutokseen

Globaalikasvattajana pidät koululaisille työpajoja pakolaisuudesta, siirtolaisuudesta ja ilmastonmuutoksesta. Samalla inspiroit heitä tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta. Vahvistat taitojasi ryhmänohjauksessa ja kouluttamisessa.

Rosanna ja Elina Pakolaisavun tapahtumassa

Toimi ja vaikuta

Vapaaehtoiset voivat osallistua Pakolaisavun tapahtumiin ja kampanjoihin. Kerromme mahdollisuuksista vapaaehtoisten uutiskirjeessä sekä sosiaalisessa mediassa. Voit osallistua silloin kun sinulle sopii.

Toimi ja vaikuta

Vapaaehtoiset voivat osallistua Pakolaisavun tapahtumiin ja kampanjoihin. Kerromme mahdollisuuksista vapaaehtoisten uutiskirjeessä sekä sosiaalisessa mediassa. Voit osallistua silloin kun sinulle sopii.

Rosanna ja Elina Pakolaisavun tapahtumassa