Yksilöt ja perheet

Moni maahanmuuttanut tarvitsee apua suomalaisen byrokratian kohtaamiseen ja arjen rakentamiseen. Pakolaisapu tukee maahanmuuttaneita palvelujärjestelmän, työelämän ja arjen haasteissa. 

Nuorten aikuisten neuvonta ja yksilöohjaus

Pakolaisavun Kurvi-toiminnon ohjaajat tukevat maahanmuuttaneita nuoria aikuisia hyödyntämään omia voimavarojaan sekä löytämään elämälle mielekkään suunnan. Toimimme jalkautuvan työn keinoin – autamme siellä, missä apua tarvitaan.

Kurvi tarjoaa päivystysluontoisesti apua, tukea ja neuvontaa ulkomaalaislupiin ja maahanmuuttoon liittyvissä erityiskysymyksissä:

Neuvontapuhelin ma-to klo 12-16: puh. 044 7429200 (puhelut, tekstiviestit + whatsapp)

15–29-vuotiaat helsinkiläiset ma klo 12-16: Ohjaamo Helsinki (Fredrikinkatu 48, Kamppi)

Kurvin ohjaajat tukevat yksilöllisesti ja tarvittaessa pitkäkestoisesti maahanmuuttaneita nuoria aikuisia hyödyntämään omia voimavarojaan sekä löytämään elämälle mielekkään suunnan. Rohkaisemme nuorta suomen kielen puhumiseen, mutta voimme palvella myös englanniksi, arabiaksi, persiaksi, ranskaksi ja espanjaksi.

Nuorten aikuisten tukeen liittyvät tiedustelut: p. 044 7328 061

Lisäksi järjestämme sosiaalialan ammattilaisille ja järjestötoimijoille sekä opiskelijoille koulutuksia ulkomaalaislupa-asioista ja maahanmuuttaneiden asiakkaiden tilanteesta palvelujärjestelmässä.

Koulutustiedustelut:
Tanja Vanttaja, ohjaaja, koulutusvastaava, Kurvi, p. 044 767 1594, tanja.vanttaja@pakolaisapu.fi

Kurvin neuvonta, ma-to klo 12-16, puh. 044-7429200 (puhelin, tekstiviestit + whatsapp)

Maahanmuuttaneiden perheiden tuki

Pakolaisavun Linkki-hankkeen työntekijät tarjoavat kulttuuritulkkausta päiväkodeissa ja kouluissa.

Olemme maahanmuuttajaperheiden tukena päiväkoti- ja koulumaailmassa sekä palvelujärjestelmässä. Tuemme opetushenkilökuntaa vanhempainilloissa, henkilökunnan ja perheiden tapaamisissa ja puhelinkonsultoinnin kautta.
Linkki järjestää myös teemallisia ryhmätapaamisia maahanmuuttaneille perheille.

Linkki-hanke kuuluu STEA:n Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaan.

Perheiden tukeen liittyvät tiedustelut:
Ala Saeed, ohjaaja, Linkki-hanke, p. 044 776 4859

Valmennusta ja mentorointia työelämään sekä tietoa ja tukea työnantajille

Pakolaisavun Sauma-hanke tuo yhteen työnantajia ja maahanmuuttaneita työnhakijoita. Tarjoamme työnhakijoiden tarpeisiin räätälöityjä työelämävalmennuksia ja mentorointia. Teemme yhteistyötä yritysten kanssa ja tuemme työsuhteen alkua kulkemalla mukana rekrytoinnissa, perehdytyksessä ja suomalaiseen työelämään sopeutumisessa. Näin edistämme kestävien työsuhteiden ja monimuotoisten työyhteisöjen syntymistä.

Tutustu Sauma-hankkeeseen sen verkkosivuilla.

Ilmoittaudu Sauma-työelämävalmennukseen tästä linkistä.

Työelämävalmennukseen ja asiakasohjautuvuuteen liittyvät tiedustelut:
Iikka Tuominen, koulutussuunnittelija, Sauma-hanke, p. 044 774 6153
Ulla Tarkka, koulutussuunnittelija, Sauma-hanke, p. 044 734 9297

Työperäisen hyväksikäytön ehkäiseminen ja uhrien tuki

Reilu työelämä -hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä Suomessa tapahtuvaa työperäistä hyväksikäyttöä ja tukea työperäisen hyväksikäytön uhreja pääsemään tukipalveluihin. Toimintamme on valtakunnallista ja sitä rahoittaa STEA.

Järjestämme info- ja keskustelutilaisuuksia eri ammattiliittojen, vastaanottokeskusten ja maahanmuuttajajärjestöjen kanssa. Tilaisuuksissa nostamme esiin mm. työntekijöiden oikeudet, ammattiyhdistystoiminnan, työpaikan vaikutuksen oleskelulupaan ja työperäisen hyväksikäytön uhrien tukipalvelut.

Lisäksi Reilu työelämä -hanke tarjoaa henkilökohtaista neuvonta- ja ohjauspalvelua ensisijaisesti suomen, englannin, arabian ja darin kielillä maahanmuuttaneille ja turvapaikanhakijoille. 

Lisätietoa löydät Reilu työelämä -hankkeen verkkosivuilta
 
Tiedustelut:
Shenäh Räzabi, projektisuunnittelija (suomi, englanti, dari, kurdi, persia) shenah.razabi@pakolaisapu.fi, puh. 044 742 9207
Leila El Krekshi, projektisuunnittelija (suomi, englanti, arabia, ranska, espanja, portugali), leila.el.krekshi@pakolaisapu.fi, puh. 044 742 9204