Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Maahanmuuttopoliittinen vaalikeskustelu – Mikä on ihmisoikeuksien painoarvo?

20.3.2023 @ 17:0019:00

Kuvassa on kasvokuvat vaalipaneeliin osallistuvista eduskuntavaali ehdokkaista.

Tuleeko oikeutta hakea turvapaikkaa kunnioittaa ja puolustaa kaikissa tilanteissa? Mitä seuraavan hallituksen tulisi tehdä paperittomien vaikean tilanteen ratkaisemiseksi tai kohtuuttoman vaikean perheenyhdistämisen helpottamiseksi? Millaista maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa puolueet ajavat seuraavalle hallituskaudelle? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia maahanmuuttopoliittisessa vaalipaneelissa!

Kiinnostavassa ja ajankohtaisessa vaalikeskustelussa selvitetään puolueiden ja eduskuntaan pyrkivien ehdokkaiden näkemyksiä maahanmuutto- ja turvapaikkapoliittisiin kysymyksiin. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Pakolaisapu, Amnesty International Suomi, Lastensuojelun Keskusliitto, Pakolaisneuvonta, Pelastakaa Lapset ry, kirkkohallitus ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunta.

Keskusteluun osallistuvat kevään 2023 eduskuntavaalien ehdokkaat Alviina Alametsä (vihreät), Anders Adlercreutz (RKP), Aura Salla (kokoomus), Veronika Honkasalo (vasemmisto), Johanna Laisaari (SDP), Terhi Peltokorpi (keskusta) ja Arto Antturi (KD). Keskustan mahdollinen osallistuja ilmoitetaan myöhemmin. Osallistuvien ehdokkaiden puolueet ovat vastanneet pakolais- ja lapsijärjestöjen yhteiseen puoluekyselyyn. Keskustelun juontajana toimii toimittaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Maryan Abdulkarim.

Maahanmuuttopoliittinen vaalikeskustelu maanantaina 20.3. klo 17–19 Helsingin tuomiokirkon kryptassa, osoitteessa Kirkkokatu 18, Helsinki. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa Suomen Pakolaisavun tai Helsingin tuomikirkkoseurakunnan YouTube-kanavalla.

Tuomiokirkon kryptan sisäänkäynti sekä Kirkkokadulta, että hissillä tuomiokirkon kirkkosalista. Tila on esteetön. Tervetuloa!

Seuraa tilaisuutta Youtubessa:
▶️@Pakolaisapu
▶️@tuomiokirkkoseurakunta

_______________________________________________________________________________________________

Turvallisemman tilan periaatteet

Vaalikeskustelu on kaikesta syrjinnästä, rasismista ja vihapuheesta vapaa tilaisuus. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita ja kannustamme avoimeen ja kunnioittavaan keskustelukulttuuriin. Osallistujien ja järjestäjien tulee kohdella toisiaan yhdenvertaisesti ilman minkäänlaista sukupuoleen, ikään, etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.
Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi tapahtumassa ilman pelkoa minkäänlaisesta häirinnästä tai ahdistelusta.

Mahdollisissa häirintätilanteissa voit ottaa yhteyttä järjestelyistä vastaavien järjestöjen edustajiin tai järjestyksenvalvojaan. Häirintään tai ahdisteluun syyllistynyt henkilö voidaan tarvittaessa poistaa tapahtumapaikalta.

Details

Date:
20.3.2023
Time:
17:00–19:00
Event Category:
Event Tags:

Järjestäjät

Pakolaisapu
Amnesty International Suomi
Lastensuojelun Keskusliitto
Pakolaisneuvonta
Pelastakaa Lapset ry
Kirkkohallitus
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

Tapahtumapaikka

Helsingin tuomiokirkon krypta
Kirkkokatu 18
Helsinki, 00170 Suomi
+ Google Map