Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa -valokuvanäyttely Kotkassa

21.3.20235.4.2023

Henkilö seisoo taulujen edessä ja katsoo oikealle.

“Yhteisö on kuin ihmisvartalo: yksi on sen aivot, yksi silmät, toinen korvat, yksi jalat ja niin edelleen. Näin muodostamme kokonaisuuden ja yhdessä voimme avata yhteiskunnan ovia.” – Intisar Muhlaileh, Koko kuva -projekti, 2022.

 

Suomen Pakolaisavun ja Julius Töyrylän yhteisnäyttely Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa pohtii suomalaiseen yhteiskuntaan kuulumista ja ihmisten välisten suhteiden merkitystä uuteen maahan kotoutumiselle. Näyttely pyrkii monipuolistamaan maahanmuuton yksipuolista kuvastoa ja julkista keskustelua; lukujen takana on kokonaisia ihmisiä ja yksilöllisiä elämäntarinoita, jotka eivät usein kuitenkaan tule nähdyiksi ja kuulluiksi. Näyttely kysyy, mitä tapahtuu Suomeen saapumisen jälkeen ja mitkä asiat saavat uuden kotimaan tuntumaan kodilta.

Koko kuva –tarinoita maahanmuuton takaa on kuuden keskenään erilaisen tarinan ympärille rakentuva näyttely, jossa valokuvat ja henkilöhaastatteluiden pohjalta kirjoitetut tarinat muodostavat keskustelevan kokonaisuuden. Näyttely avaa myös siirtolaisuuden ja pakolaisuuden globaalia mittakaavaa, moninaisia syitä muuton taustalla sekä valokuvattujen henkilöiden kotimaiden tilannetta YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tilastojen ja tietojen pohjalta.

Projekti on toteutettu osallistujien ehdoilla ja valokuvat on otettu heidän valitsemassaan turvallisessa ja tärkeässä ympäristössä. Tarinoiden keskiöön nousevat ihmiset ovat kotoisin maailman eri kolkista ja saapuneet Suomeen erinäisistä syistä; rakkauden perässä, opiskelemaan sekä kiintiöpakolaisena turvaan sodan ja vainon kauheuksia.

Näyttely on nähtävissä Kotkassa Karhulan seurakuntakeskuksessa (Karhulantie 33) ajalla 21.3–5.4.2023. Näyttelyyn on vapaa pääsy arkisin klo 9–15. Tila on esteetön. Lämpimästi tervetuloa!

Details

Start:
21.3.2023
End:
5.4.2023
Event Category:

Organizer

Pakolaisapu

Venue

Karhulan seurakuntakeskus
Karhulantie 33
Kotka, 48600 Suomi
+ Google Map
View Venue Website