Pakolaisavun nimissä on lähetetty kalasteluviestejä sähköpostitse

Sininen logo, jossa juuret ja lehtiä, ja sininen Suomen Pakolaisapu -teksti violetilla taustalla.

Tietoomme on tullut, että erilaisia huijaus- ja kalasteluviestejä on lähetetty Pakolaisavun työntekijän sähköpostista. Mikäli saatte sähköpostiviestin, joka sisältää epämääräistä sisältöä tai tunnistamattomia linkkejä, älkää klikatko niitä auki. Viestit voivat sisältää muun muassa Helsingin kaupungin turvapostin näköistä sisältöä.

Ongelma ei kosketa vain Pakolaisapua, vaan myös yhteistyökumppaneiden ja kuntien tileiltä on lähtenyt kalasteluviestejä laajalla jakelulla. IT-tukemme ja Poliisi selvittävät asiaa parhaillaan. Tiedotamme asiasta lisää, kun saamme päivitetyt tiedot. Jos olet klikannut Pakolaisavun avun nimissä tulleen viestin sisältämää linkkiä, ole yhteydessä omaan IT-tukeesi ja Poliisiin.

 

Phishing messages sent from colleagues email accounts

It has come to our attention that various scam and phishing messages have been sent from our colleagues’ emails. If you receive an email containing vague content or unidentified links, please do not click them open. The messages may contain content that looks like City of Helsinki security mail, among other things.

The problem does not only concern Finnish Refugee Council but has been detected more widely on the accounts of partners and municipalities, which have been sending out phishing messages with a very wide distribution. IT support and the police are currently investigating the matter. We will provide more information when we receive updated data. If you have clicked on a link in a message from Refugee Council, please contact your IT support and the Police.