Suomen empaattisin paita – Suomen Pakolaisapu X Pure Waste

Kuvassa nainen ja mies mustat Choose Empathy- pitkähihaiset päällään.

@Salamata Mboup
Choose Empathy- pitkähihainen t-paita on tuotettu eettisesti kestävästi Intiassa ja se on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaaleista.  

Me Suomen Pakolaisavulla olemme sitä mieltä, että monimutkaistuvan ja vaikea maailmantilanteen keskellä tarvitsemme entistä enemmän empatiaa. Empatia auttaa ihmisiä kohtaamaan toisensa yksilöinä sekä purkamaan ennakkoluuloja ja pelkoja. Empatia on avain hyvään yhteiseloon ja yhdenvertaiseen yhteiskuntaan.

Muutamia vuosia sitten Suomen Pakolaisapu lanseerasi Empathy Movementin ja sen yhteydessä Claudia Cifun suunnitteleman Choose Empathy- paidan. Paitaa tuotettiin vain pieni erä ja se saavutti suuren suosion. Olemme jo pitkään pohtineet uuden paidan lanseerausta ja totesimme, että tänä vuonna oli aika tehdä paidasta uusittu versio – tällä kertaa yhteistyössä Pure Wasten kanssa! Uusi Choose Empathy- paita on osa tukituotevalikoimaamme, eli tuotteen ostaja tukee suoraan toimintaamme sekä Suomessa että ulkomailla.

Valitsimme yhteistyökumppaniksi Pure Wasten, koska he pyrkivät tuotannossaan mahdollisimman eettisiin ja ekologisiin menetelmiin sekä valmistuksen että kuljetuksen osalta. Pitkähihainen t-paita on suunniteltu Suomessa ja tuotettu Intiassa, tukien paikallista työllistymistä. Yli puolet tuotteen materiaalista on kierrätyspuuvillaa, joka on kerätty tekstiilintuotannon ylijäämämateriaaleista, kuten leikkuujätteestä. Loput materiaalista taas on kierrätyspolyesteria, joka on kerätty ja tuotettu muovisista PET-pulloista.

Tuotteen hyödyntämät kierrätetyt valmistusmateriaalit kuluttavat näin 99% vähemmän vettä ja 50% vähemmän hiilidioksidipäästöjä uuteen materiaaliin verrattuna. Uusista materiaaleista valmistettuun paitaan verrattuna vettä säästyy 1746 litraa. Paita on unisex-mallinen, ja se on saatavilla valkoisena ja mustana. Paidan kampanjakuvausten malleina toimivat Pakolaisavun omat ihastuttavat työntekijät, jotka asiantuntijatehtäviensä lomassa ryhtyivät rohkeasti tuotteen malleiksi.

Kuvassa seisoo Annika Nyman-Paajanen musta Choose Empathy-paita päällään.

”Empatian sanomaa voi tuoda esille monissa tilanteissa ja monin eri tavoin. Tässä on yksi hyvä tapa siihen.”

Annika Nyman-Paajanen, viestintä- ja markkinointijohtaja

”Sen lisäksi, että paita on tietenkin upea, sen valitsemalla myös tukee Pakolaisavun työtä empaattisemman maailman puolesta”, Nyman-Paajanen kommentoi. ”Ostamalla paidan tekee moninkertaisesti hyvää – tukee meidän työtämme sekä myös Pure Waste- yhteistyön kautta Etelä-Intialaista yhteisöä vaatteiden valmistajana ja kiertotalouden edistäjänä.”

Jokainen ostettu paita on lahjoitus, jonka avulla teemme työtä pakolaisten eteen Suomessa ja toimintamaissamme Ugandassa, Etiopiassa ja Myanmarissa. Olemme vuosittain antaneet humanitaarista apua yli 86 000 pakolaiselle ja yli 74 000 ihmistä on osallistunut koulutuksiimme ulkomaan toimintamaissamme. Suomessa tuemme pakolaisia ja muita maahanmuuttaneita koulutusten, neuvonnan ja vertaistoiminnan avulla. Teemme myös muun muassa työperäistä hyväksikäyttöä sekä nuorten jengiytymistä ja radikalisoitumista ennaltaehkäisevää työtä.

Olemme olleet todella innoissamme yhteistyöstä ja siitä, että saamme jälleen empatia-tuoteperheeseen lisäystä. Empatiaa ei koskaan voi olla maailmassa liikaa!

Ilahduta itseäsi tai läheistäsi vuoden empaattisemmalla paidalla!

Tutustu tuotteeseen tarkemmin Parempi Lahja –verkkokaupassamme.

Verkkokauppaan