Pakolaisapu järjestää avoimen koulutuksen toimittajille

Henkilö katselee post-it -lappuja seinällä.

Maahanmuutosta käyty yhteiskunnallinen keskustelu on hyvin polarisoitunutta ja maahanmuutosta kirjoittaminen haasteellista. Samalla toimituksilla on suuri vaikutus siihen, miten asioita ja ilmiöitä tuodaan esiin; tiedon tulee olla faktapohjaista ja totuudenmukaista, ja sitä on pystyttävä tuottamaan yleisölle juuri silloin, kun tiedontarve on suurimmillaan.

Suomen Pakolaisavun toimittajakurssi tarjoaa perustietopaketin pakolaisuudesta sekä työkaluja kirjoittaa kyseisistä aiheista asiantuntevasti. Kurssi toteutetaan kahtena päivänä: ensimmäisessä osiossa perehdytään pakolaisuuden, turvapaikanhaun ja laajemmin maahanmuuttoasioiden perusteisiin ja käydään läpi tietolähteitä, joista etsiä kuvia, tilastoja ja faktaa. Toisessa osiossa pohditaan, kuinka pakolaisista ja pakolaisuudesta kirjoitetaan sekä päästään keskustelemaan aiheesta Vuoden pakolaismies 2022 Aladdin Dellin kanssa. Kurssikerroilla teemoihin syvennytään Pakolaisavun yhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerströmin ja viestinnän asiantuntija Marjukka Koskenkorvan johdolla.

Kurssille voi ilmoittautua sitovasti tiistaihin 15.11.2022 mennessä verkkolomakkeen kautta. Kurssi järjestetään hybridinä.

Kurssin sisältö ja aikataulu:

 1. Perustietoa pakolaisuudesta ja maahanmuutosta sekä katsaus EU:n maahanmuuttopolitiikkaan
  keskiviikko 23.11.2022 klo 14–16 Kravattitehtaan auditorio
  (Kravattitehdas, Elimäenkatu 15, Helsinki)
 2. Miten pakolaisuudesta ja pakolaisista kirjoitetaan?
  Keskustelua Vuoden pakolaismies 2022 Aladdin Dellin kanssa
  keskiviikko 30.11.2022 klo 14–16 Kravattitehtaan auditorio
  (Kravattitehdas, Elimäenkatu 15, Helsinki)

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot:

Katja Mannerström
yhteiskuntasuhdepäällikkö
katja.mannerstrom@pakolaisapu.fi, p. 044 761 5708

Marjukka Koskenkorva
viestinnän asiantuntija
marjukka.koskenkorva@pakolaisapu.fi, p. 045 133 3803

Pakolaisapu pidättää oikeuden muutoksiin.