Rajamuureja, nälänhätää ja Talebanin propagandaa – Welcome To My Backyard -podcastin ajankohtaisessa jaksossa pureudutaan Afganistanin tilanteeseen

Eva Tawasoli
Afganistanissa on vuosikymmeniä eletty pitkittyneessä humanitaarisessa kriisissä, ja Talibanin nousun myötä ihmisten hätä syvenee entisestään. Maat sulkevat rajojaan samalla kun miljoonat ihmiset Afganistanin pääkaupungissa ja maaseudulla näkevät nälkää, kokevat vainoa ja väkivaltaa. Taliban levittää propagandaa ja pyrkii rekrytoimaan epätoivoisia ihmisiä riveihinsä.
Millainen tulevaisuus Afganistanilla on edessään? Mitä tapahtuu hädässä oleville afganistanilaisille? Welcome To My Backyard -podcastin uusimmassa jaksossa Afganistanin äärimmäisestä tilanteesta ovat keskustelemassa Vantaan kaupunginvaltuutettu ja ihmisoikeusaktivisti Eva Tawasoli sekä Pakolaisavun viestintä- ja markkinointijohtaja Annika Nyman-Paajanen ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerström.
Taliban on asettanut aikarajan elokuun loppuun, johon mennessä Suomi muiden valtioiden ohella lopettaa ihmisten evakuoinnin maasta. Afganistaniin jää kuitenkin edelleen suuri määrä ihmisiä, jotka ovat vaarassa ja akuutin suojelun tarpeessa. UNHCR:n arvion mukaan noin 18 miljoonaa afganistanilaista ovat humanitaarisen avun tarpeessa, ja tämän luvun pelätään kasvavan merkittävästi.
Ota jakso kuunteluun Spotifysta tai SoundCoudista. Jakson voi kuunella myös suoraan alta.


Suomen Pakolaisavun podcastin ensimmäinen jakso julkaistiin toukokuussa 2021. Juontajapari Annika ja Katja sekä jaksoittain vaihtuvat vieraat vievät kuuntelijat pakolais- ja maahanmuuttokeskustelun ytimeen rakentavasti ja kansantajuisesti ilman asiantuntijajargonia huumoria unohtamatta.