Mentoriksi maahanmuuttaneelle työnhakijalle?

Pakolaisavun työntekijä Jenni Tahvanainen ja Sauman asiakas

Tahtoisitko auttaa maahanmuuttaneita löytämään töitä? Tule Sauma-työelämävalmennukseen vapaaehtoiseksi työelämämentoriksi! Työelämämentorointi on mahdollisuus konkreettisesti auttaa ja edistää maahanmuuttaneiden työllistymistä. Mentoriksi voi tulla esimerkiksi yhdeksi illaksi, yhden kurssin ajaksi tai sitoutua pidemmälle ajanjaksolle.

Sauma-työelämävalmennus on viiden viikon kurssi työtä etsiville maahanmuuttaneille, jotka haluavat löytää palkkatyön, mutta tarvitsevat tukea työnhakuun. Valmennettaville järjestetään keskiviikkoiltaisin työnhakupaja, joissa vapaaehtoiset mentorit ovat auttamassa. Työnhakupajalla työnhakija ja mentori kirjoittavat yhdessä tavallisen CV:n tai työhakemuksia, sen mukaan, missä vaiheessa työnhaku on.

Työpajat järjestetään tällä hetkellä Zoom-verkkoympäristössä. Sauma-hankkeen työntekijät toimivat ohjaajina ja mentorien tukena työpajalla, joten perusdigitaidot riittävät hyvin osallistumiseen.

Mukaan pääset osallistumalla työelämämentoroinnin perehdytykseen, jossa käydään läpi toiminnan periaatteet ja käytännöt. Seuraava perehdytys järjestetään keskiviikkona 17.2. klo 17–19 Zoom-verkkoalustalla. Ilmoittaudu mukaan täältä.

Mentorit ovat työnhaussa olennaisen tärkeitä. Mentorit voivat kohdata ja keskittyä yhteen ihmiseen ja yhteen hakemukseen kerrallaan. Aina mentorina toimiminen ei ole helppoa, mutta työ on koettu palkitsevana.

”Mentoroinnin hetket ovat hyvin intensiivisiä. Yhteistä aikaa on kerrallaan vain kaksi tuntia, ja cv:tä voisi parannella ja uusia haettavia työpaikkoja riittäisi vaikka miten. Mutta nuo kaksituntiset ovat kyllä äärettömän palkitsevia. Harvoin tuntee tekevänsä yhtä hyödyllistä työtä!”
– Mentori

Mentoreiden on halutessaan mahdollista sitoutua myös puolen vuoden tukijaksolle, jossa maahanmuuttanutta työnhakijaa tavataan kerran tai kaksi kuussa. Tuki voi olla esimerkiksi hakemusten tekemistä ja työn aloittamiseen liittyvää neuvontaa. Yksin ei kuitenkaan tarvitse pärjätä, vaan Pakolaisavun työntekijät ovat tukena kaikissa kysymyksissä, joita mentoroinnin aikana voi nousta.

Lisätietoja:

vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi

Ulla Tarkka
Koulutussuunnittelija, Sauma-hanke
ulla.tarkka@pakolaisapu.fi
p. 044 734 9297

Iikka Tuominen
Koulutussuunnittelija, Sauma-hanke
iikka.tuominen@pakolaisapu.fi
044 774 6153

Maija Mustajoki
Asiantuntija, vapaaehtoistoiminta ja globaalikasvatus
maija.mustajoki@pakolaisapu.fi
044 706 1531

Sauma-valmennus ja mentorien konkreettinen apu ovat auttaneet jo kymmeniä maahanmuuttaneita löytämään työpaikan. Voit lukea lisää hankkeesta Sauman verkkosivuilla ja seurata toimintaa Facebookissa.