Tärkeää tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista Pakolaisavun toimintaan

Julkaistu 16.3.2020, päivitetty 26.3.2020

Tämän hetken tietojen mukaan koronaviruksen takia on syytä välttää yleisö- ja ryhmätapahtumien järjestämistä sekä ei-pakollisia lähikontakteja. Pakolaisapu pyrkii omalla toiminnallaan hidastamaan epidemian etenemistä seuraavasti:

  • Kaikki ryhmätapaamiset ja tapahtumat on peruttu toistaiseksi. Mikäli tapahtuma voidaan järjestää etäyhteyksin, siitä ilmoitetaan osallistujille erikseen.
  • Pakolaisavun yksilötyön yksikön maahanmuuttajanuorille ja -perheille kohdennettu neuvonta on toistaiseksi peruttu. Kurvi-toiminnon neuvonta Ohjaamo Helsingissä (ma-ke) ja Itäkeskuksen kirjastossa (to) sekä Linkki-hankkeen neuvonta Itäkadun perhekeskuksessa (ma) ja Monikeskuksessa (ke) ovat kiinni 16.3. eteenpäin ainakin kuukauden ajan. Tiedotamme uudelleen, kun neuvontapalvelut jatkuvat. Neuvonnan ollessa suljettuna löydät vastauksia moniin maahanmuuttoon liittyviin kysymyksiin:
  • Helsingin toimisto on suljettuna ainakin 13.4. asti, ja kaikkia ei-pakollisia lähikontakteja pyritään välttämään. Asiantuntijamme palvelevat mahdollisuuksien mukaan puhelimitse, sähköpostitse tai muiden etäyhteyksien kautta.
  • Suomen Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kumppanina valmiudessa aloittamaan koronaviruksen ehkäisyyn keskittyvän hygieniakoulutuksen Ugandan pakolaisleireillä. Apu on erityisen tärkeää nyt, kun viruksen leviäminen on vielä ehkäistävissä koulutuksen avulla sekä jakamalla pakolaisperheille hygieniatuotteita, joista on leireillä kova puute.
  • Verkkokaupan tuotteiden toimituksessa voi ilmaantua viivästyksiä.
  • Seuraamme viranomaisten ohjeistusta ja tiedotamme, kun tapahtumia ja koulutuksia voidaan jälleen järjestää normaalisti.
  • Kannustamme kaikkia noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeita (https://thl.fi/fi/) koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.