Pakolaisavun yhteistyö Lidl Suomen kanssa alkaa

Ulkona otettu tuotekuva Lidlin kanssa tuotetusta kestokassista. Kassi on pohjaväriltään valkoinen, ja päällä on mustin ääriviivoin piirrettyjä suomalaista elämää kuvaavia asioita, kuten perhe, purjevene, kotitalo ja rauhankyyhky.

Suuria tunteita herättänyt Minun Suomeni -kassi on nyt saatavilla Lidl-myymälöistä ympäri Suomen. Kestokassin on suunnitellut afganistanilainen kalligrafi Sayed. Sayedia inspiroi suomalaisen yhteiskunnan rauha, ja kestokassi muistuttaa turvallisen arjen merkityksestä.

Puolet kassin myyntituotoista lahjoitetaan Suomen Pakolaisavun Empathy Movementille. Yrityksillä on tärkeä rooli yhteiskunnallisessa keskustelussa ja sen viemisessä rakentavaan suuntaan. Tämän vuoksi yhteistyö Pakolaisavun kanssa on luontevaa.

”Yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa haluamme osaltamme tukea pakolaisten ja maahanmuuttajien sopeutumista uuteen kotiin. On kaikkien etu, että maahanmuuttajat pääsevät mahdollisimman nopeasti mukaan työelämään ja osaksi yhteiskuntaa”, sanoo Lidlin vastuullisuuspäällikkö Maija Järvinen.

Empathy Movement on Suomen Pakolaisavun tänä keväänä lanseeraama kansanliike, johon voivat liittyä kaikki yksityishenkilöt, yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat rakentaa kanssamme empaattisempaa Suomea ja maailmaa. Empathy Movement tukee Pakolaisavun kokonaisvaltaista työtä kotoutumisen eri vaiheissa.

”Olemme ilahtuneita yhteistyöstä Lidlin kanssa. Maailmassa on ennätyksellinen määrä ihmisiä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa ja tarvitsevat tukeamme. Olemme erittäin kiitollisia Lidlin luottamuksesta työtämme kohtaan”, sanoo Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen.

Käy ostamassa omasi, ennen kuin kassit loppuvat kesken! Kestokassin hinta on 1,49 euroa. euroa. Jos kaikki 50 000 kassia saadaan myytyä, Lidl lahjoittaa Pakolaisavulle yhteensä 37 250 euroa.