Teemakoulutus: palveluiden ja oleskelulupien viidakko 

Pakolaisavun teemakoulutus - palveluiden ja oleskelupien viidakko 15 elokuuta 2019

Keitä ovat Suomessa asuvat maahanmuuttajat ja miltä suomalaisen yhteiskunnan palvelut näyttävät maahanmuuttajan silmin? Mitä ovat eri oleskelulupatyypit, ja mihin ne oikeuttavat ja velvoittavat?

Koulutuksessa opit maahan muuttaneiden moninaisista taustoista ja erilaisista syistä muuttaa Suomeen, erilaisista oleskelulupatyypeistä sekä haasteista, joita maahanmuuttajat kohtaavat suomalaisessa palvelujärjestelmässä.

Kouluttajina toimivat Pakolaisavun Kurvi-toiminnon ohjaajat Iina Helldan ja Arttu Tolin, jotka kertovat teemasta oman työnsä näkökulmasta. Kurvin ohjaajat toimivat työssään mm. ulkomaalaislupiin ja maahanmuuttoon liittyvien erityiskysymysten asiantuntijoina.

AIKA: 15.8.2019 klo 17-20

PAIKKA: Goethe-instituutti, Salomonkatu 5b, Helsinki

KENELLE: Koulutus soveltuu esimerkiksi Suomen Pakolaisavun vapaaehtoisille tai muuten teemasta kiinnostuneille.

TAPAHTUMAKIELI: Suomi

PUHUJAT: Iina Helldan, Kurvi-toiminnan ohjaaja ja koulutus- ja vaikuttamistyön vastaava, ja Arttu Tolin, Kurvi-toiminnan ohjaaja.

Kurvin ohjaajat tukevat maahan muuttaneita nuoria aikuisia, neuvovat ulkomaalaislupiin ja maahanmuuttoon liittyvissä erityiskysymyksissä sekä kouluttavat sosiaali- ja järjestöalan toimijoita.

ILMOITTAUDU: Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 13.8. täällä.

Kysymyksiin ja tiedusteluihin vastaa Suvi Niemelä, suvi.niemela@pakolaisapu.fi

LISÄTIETOJA: Tilaisuuteen voi virittäytyä tutustumalla Kurvin julkaisuihin, Tienhaaroja ja umpikujia – maahanmuuttaja-asiakkaat ohjaus- ja neuvontatyössä (2018) sekä Kiertoteitä – maahan muuttaneet nuoret yhteiskunnallisten esteiden edessä (2015).

Lataa julkaisut: https://pakolaisapu.fi/materiaalit/