Pakolaisapu Maailma Kylässä 25.–26.6.

Pakolaisapu järjestää ohjelmaa Maailma kylässä -festivaaleilla 2019

Millainen on maailman pakolaistilanne vuonna 2050?

Miten tuoda lisää empatiaa ja ymmärrystä pakolaiskeskusteluun?

Kuinka vahvistaa poliittista tahtoa turvallisten reittien luomiseksi Eurooppaan?

Näiden ja monien muiden kysymysten äärelle pysähdymme Maailma kylässä -festivaalien aikana 25.-26.5. Helsingin Kaisaniemessä. Pakolaisapu järjestää viikonlopun aikana toimintaa useammassa pisteessä, ja kutsumme Sinut mukaan!

Rautatientorin Ilmastokylässä Pakolaisavun pisteellä pääset tutustumaan ilmastosiirtolaisuuteen nyt ja tulevaisuudessa. Pisteellämme kerromme myös, miten Pakolaisapu tukee pakolaisia kohdemaissaan sopeutumaan uudenlaiseen elämään.

Ilmastoteema on aiheena myös Pakolaisavun Kun ilmasto pakottaa lähtemään -paneelikeskustelussa Kansallisteatterin Lavaklubin Taiga-lavalla lauantaina klo 11.00.
https://www.facebook.com/events/676577716109287/

Open Finland -teltassa Rautatientorilla sijaitsee festarin makein osasto, kun Pakolaisavun Empathy Movement ja Ben & Jerry’s yhdistävät voimansa empaattisemman Suomen rakentamiseksi. Osallistu hauskoihin empatiatreeneihin, nauti jäätelöstä ja tule kuulemaan lisää Empathy Movementista!
https://www.maailmakylassa.fi/standit-ja-ruoka/ben-jerrys-suomen-pakolaisapu

Remembering Lampedusa -dokumenttisarja tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi elokuvan äärelle lauantaina klo 13.15 Kyläkinossa. Sarjan lyhytelokuvat kertovat vuoden 2013 tapahtumista, kun satoja eritrealaissiirtolaisia kuljettanut kalastaja-alus upposi Lampedusan saaren lähistöllä. Elokuvanäytöstä seuraa paneelikeskustelu, jossa vieraana on yksi dokumenttisarjan päähenkilöistä. https://www.facebook.com/events/2185026768256981/

Nähdään festareilla!

Maailma kylässä on pääsymaksuton tapahtuma Helsingin Kaisaniemessä. Festivaalialueella pääsee kaikkialle esteettömästi, ja Savanni-lavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Taiga-lavalla (Kansallisteatterin Lavaklubi) on käytössä induktiosilmukka.

Lisätietoja Maailma kylässä -festivaalista www.maailmakylassa.fi