Empatian aika on täällä

Tuodaan empatia näkyväksi

Suomen Pakolaisapu käynnistää kansanliikkeen empatian lisäämiseksi yhteiskunnassamme ja kutsuu yksityishenkilöt, yhteisöt ja yritykset mukaan rakentamaan empaattisempaa maailmaa.

Suomen Pakolaisavun käynnistämä Empathy Movement starttaa tänään. Haluamme tuoda maailmaan lisää välittämistä ja haastaa kaikki mukaan. Pakolaisavun Empathy Movementissa on mukana some-vaikuttajia, yrityksiä, järjestöjä, poliitikkoja ja yksityisiä henkilöitä. Empathy Movement on liike, jonka avulla kasvatetaan ymmärrystä erityisesti niitä kohtaan, jotka eivät kuulu omaan lähipiiriimme. Samaistumme tutkitusti parhaiten kaltaisiimme, mutta myötäelämisen ei kuulu jäädä siihen.

Olemme havainneet, että pakolaisuuden ja siirtolaisuuden ympärillä käytävästä keskustelusta puuttuu usein halu samaistua toisen ihmisen asemaan. Maahan muuttaneet kohtaavat edelleen paljon ennakkoluuloja ja eriarvoista kohtelua. Empaattisuus, eli kyky asettua toisen ihmisen asemaan, synnyttää yhteisymmärrystä ja aitoa vuorovaikutusta.

”Empatia on arjen supervoima, jonka avulla voimme kaikki olla sankareita toisillemme. Emme voi rakentaa yhteiskuntaa, jossa kykenemme ymmärtämään vain kaltaistemme elämää. Meidän on pystyttävä parempaan”, toteaa Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen.

Empathy Movementissä etsitään uusia ratkaisuja kokea ja ilmaista empatiaa. Ensimmäisenä avauksena toimii Pohjoismaisen kulttuuripisteen ja Måndag-suunnittelutoimiston kanssa yhteistyössä toteutettava Nordic Match -ajatushautomo, jossa luodaan taiteen, kulttuurin ja designin avulla uusia väyliä ilmaista empatiaa. Tulokset julkistetaan Pakolaisavun ja Tikaun yhteisosastolla Habitaressa 11.–15.9.2019.

Pakolaisapu haastaa toimijat mukaan eri tavoin. Empatialähettiläät, kuten rap-artisti ja DJ Yeboyah, jakavat empatian sanomaa, eduskunta- ja eurovaaliehdokkaat haastetaan tekemään empaattisempaa politiikkaa ja yritykset voivat koulutusten kautta kehittää omaa toimintaansa. Yrityksistä esimerkiksi OP on jo lähtenyt mukaan muuttamaan maailmaa osana Empathy Movementia. Empathy Movement laajentaa toimintamuotojaan jatkuvasti ja haluamme kuulla, miten sinä levittäisit empatian sanomaa eteenpäin.

Empathy Movement ei ole vaalikampanja. Empathy Movement ei ole varainhankintatempaus. Empathy Movement on kansanliike. Olethan osa liikettä?

Lisätietoja:
Annika Nyman-Paajanen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Suomen Pakolaisapu
annika.nyman-paajanen@pakolaisapu.fi
+358 44 754 3298
www.empathy.fi
IG: @empathymovement