Vuoden pakolaiset valitaan jälleen!

Vuoden pakolaiset 2019 haku on auki

Suomen Pakolaisavun haut Vuoden pakolaisiksi ovat taas auki. Pakolaisapu on vuodesta 1998 lähtien myöntänyt Vuoden pakolaisnainen -kannustuspalkinnon Suomessa asuvalle pakolaistaustaiselle naiselle. Vuoden pakolaismies on palkittu vuodesta 2016 lähtien. Vuonna 2018 palkinnot saivat Sirwa Farik ja Ahmad Hosseini. Vuoden pakolainen -palkinto myönnetään vuonna 2019 jälleen sekä naiselle että miehelle.

Vuoden pakolaisen palkinnon tarkoituksena on tukea pakolaisia omien tavoitteidensa ja unelmiensa toteuttamisessa uudessa kotimaassa sekä tarjota kannustava esimerkki muille pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.

Palkinnon myöntämiskriteerinä on ehdokkaan aktiivinen ja myönteinen toiminta arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Vuoden pakolaisten toivotaan olevan valmiita antamaan haastatteluja ja esiintymään mediassa ja tapahtumissa.

Vuoden pakolaisia voi ehdottaa 24.3.2019 asti. Ehdotuksen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen anni.tervo@pakolaisapu.fi. Laitathan viestin otsikoksi Vuoden pakolainen.

Ehdotuksen tulee sisältää kirjalliset perustelut ehdokkaan ansioista sekä vähintään kaksi suosittelijaa yhteystietoineen. Lisäksi vaaditaan ehdokkaan suostumus ja lyhyt kuvaus hänen tavoitteistaan seuraavalle vuodelle.

Vuoden pakolaiset julkistetaan 24. huhtikuuta 2019 Helsingissä.

Säännöt 2019

1. Vuoden pakolaisten valinnassa painotetaan aktiivisuutta ja myönteistä toimintaa arjessa ja yhteiskunnan jäsenenä Suomessa. Kannustuspalkinnon saajan tulee olla Suomessa asuva 18 vuotta täyttänyt pakolaistaustainen henkilö.

2. Ehdotuksen tulee sisältää perustelut, jotka tukevat ehdokkaan valitsemista. Ehdotuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ehdotusten tekeminen on kaikille avointa, ja ehdokasasetteluun eri puolilta Suomea rohkaistaan.

3. Ehdokkaalla tulee olla kaksi suosittelijaa, joiden yhteystiedot ilmoitetaan ehdotuksessa. Ehdotuksessa tulee lisäksi ilmaista ehdokkaan suostumus sekä lyhyt perustelu ehdokkaan tavoitteista seuraavalle vuodelle.

4. Ehdotusten tulee olla perillä Suomen Pakolaisavussa 24.3.2019. Palkinnot jaetaan 24.4.2019 Helsingissä. Ehdokkaan on oltava käytettävissä palkintotilaisuudessa ja sitä edeltävänä ja seuraavana viikkona.

5. Kannustuspalkinnon saajan toivotaan osallistuvan palkintovuotensa aikana Suomen Pakolaisavun työhön pakolaisten oikeuksien edistämiseksi.

6. Vuonna 2019 palkinnon suuruus on 1 000 euroa. Palkinnon saajan päättää Suomen Pakolaisavun hallitus.

7. Ehdokas ei voi olla Pakolaisavun nykyinen työntekijä. Palkintoa voi hakea uudelleen.

Lisätietoja:

Anni Tervo, viestinnän asiantuntija

anni.tervo@pakolaisapu.fi

Puh. 045 133 3803