Montako yötä on jouluun? Tänä vuonna joulua odotetaan Pakolaisavun design-joulukalenterin kanssa!

Pakolaisavun Sama taivas -joulukalenterissa kuvituksena pakolasileirien telttoja tähtitaivaan alla

Suomen Pakolaisapu käynnistää uuden jouluperinteen, design-joulukalenterin. Joulukalenteri on paitsi kaunis, myös tärkeä muistutus siitä, että joulunaika on täynnä monenlaisia toiveita. Pakolaisten toiveet liittyvät usein asioihin, joita me pidämme itsestäänselvyyksinä. Toisaalta, monet toiveet voimme jakaa, sillä ne ovat kaikille ihmisille yhteisiä.

“Lapsellani on liikuntavamma. Toivoisin, että saisimme liikuntarajoitteiselle sopivan asunnon.”
-Sami, irakilainen kahden lapsen isä, Suomi

Suomen Pakolaisapu haluaa joulukalenterin avulla tuoda pakolaisten haaveet osaksi myös suomalaisten joulunodotusta. Same Sky -joulukalenterin englanninkielisten luukkujen takaa löytyy Suomessa ja maailmalla tapaamiemme pakolaisten toiveita jouluksi.

Joulukalenterin on suunnitellut helsinkiläinen kuviosuunnittelija Erja Hirvi

Joulukalenterin ilmeen on suunnitellut tunnettu helsinkiläinen kuviosuunnittelija Erja Hirvi. Hänen työssään yhdistyvät todellisuus ja mielikuvitus, ja rakkaus väreihin ilmenee jokaisessa teoksessa. Hirven mukaan hänen sielunsa näkyy aina hänen taiteessaan.

”Kaikki inhimillinen, ilo, suru, tuska ja rakkaus, tapahtuu saman taivaan alla. Jossain pakolaisleirillä joku katsoo samaa taivasta kuin minä. Me kaikki jaamme samanlaisia unelmia ja toiveita hyvästä elämästä”, Hirvi toteaa.

Vaikka joskus olemme maantieteellisesti kaukana toisistamme, voimme samaistua toiveisiin työpaikasta, läheisten näkemisestä sekä rauhasta – olimme sitten Myanmarissa, Ugandassa tai Suomessa. Erilaisten toiveiden kuuleminen voi pysäyttää. Kenties tänä jouluna onkin aika toivoa jotain tavaralahjaa suurempaa.

 

”Toivon, ettei minun tarvitse palata Kongoon. Menetin siellä koko perheeni. Kaikki ei ole täydellistä täällä Ugandassakaan, mutta ainakin täällä on rauha.”
-Cornelio, 22-vuotias kongolaispakolainen, Uganda

Joulukalenterin voi tilata Parempi Lahja -verkkosivuiltamme. Joulukalenterin tuotot käytetään pakolaisten tukemiseen sekä Suomessa että Pakolaisavun kohdemaissa. Edistetään yhdessä pakolaisten toiveiden toteutumista ja valoisampaa tulevaisuutta.

Rauhaisaa joulun odotusta!