Haemme kansalaisyhteiskunnan ja neuvonnan asiantuntijaa

Haluatko rakentaa moniäänistä kansalaisyhteiskuntaa, tukea aktiivista kansalaisuutta ja vahvistaa toimivia väestösuhteita Suomessa? Haluatko työskennellä arvostetussa kansainvälisessä järjestössä, jonka työkenttänä on yksi aikamme suurimmista ja haasteellisimmista globaaleista ilmiöistä?

Haemme nyt asiakaslähtöisesti suuntautunutta ja kehittämisorientoitunutta kansalaisyhteiskunnan ja neuvonnan asiantuntijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Kansalaisyhteiskunnan ja neuvonnan asiantuntijana työskentelet Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomossa. Tuet monikulttuurista yhdistyskenttää ja kansalaistoimintaa ja sitä kautta maahanmuuttaneiden kotoutumista ja aktiivista kansalaisuutta. Järjestöhautomo on osa Pakolaisavun kotimaan ohjelman väestösuhdeyksikköä ja yksi sen pitkäaikaisemmista STEA-rahoitteisista toiminnoista.

Kansalaisyhteiskunnan ja neuvonnan asiantuntijana:

  • neuvot asiakasyhdistyksiä esimerkiksi yhdistyshallinnosta, rahoitusmahdollisuuksista, taloushallinnosta, hankehallinnosta, toiminnan vaikuttavuuden kehittämisestä sekä muista yhdistysten arjen toimintaan liittyvistä kysymyksistä
  • suunnittelet ja toteutat Järjestöhautomon koulutuksia mm. yhdistys- ja hankehallinnosta ja rahoitusmahdollisuuksista sekä kehität uusia tukimuotoja yhdistysten arjen tarpeisiin
  • vastaat oman työsi toimintojen seurannasta, arvioinnista ja tilastoinnista ja kehität Järjestöhautomon toimintaa yhdessä tiimin kanssa
  • seuraat omaa asiantuntemusaluettasi ja viestit asiantuntijana raikkaasti ja ammattimaisesti alasi ilmiöistä
  • teet aktiivista sidosryhmätyötä osana väestösuhdeyksikköä ja osallistut aktiivisesti yksikön toiminnan kehittämiseen

Työ edellyttää satunnaisia ilta- ja viikonlopputöitä sekä valmiutta matkustaa Suomessa.

Tehtävässäsi sinua tukevat esihenkilösi ja Järjestöhautomon tiimisi lisäksi yksikön muut asiantuntijat, joiden kanssa teet tiivistä yhteistyötä.

Edellytämme:

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • vähintään 3 vuoden relevanttia työkokemusta monikulttuurisen kansalaisyhteiskunnan sekä yhdistystoiminnan ja -hallinnon tuntemusta, myös ruohonjuuritasolta
  • osaamista koulutusten suunnittelusta ja toteutuksesta
  • sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa koulutusten ja neuvontojen teemojen takia
  • hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja
  • hyviä tietoteknisiä taitoja
  • kykyä sekä itsenäiseen työhön että tiimityöhön

Arvostamme:

  • kokemusta neuvonnasta sekä virtuaalisesti että kasvotusten
  • hyviä tiedonhaku- ja tiedon soveltamistaitoja
  • kykyä oppia ja ottaa haltuun uusia asiakokonaisuuksia
  • innovatiivisuutta ja kykyä kehittää toimintaa
  • hankehallinnon osaamista

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä oppimismyönteisessä ja eteenpäin katsovassa pakkomuuttoon liittyviin kysymyksiin erikoistuneessa kansainvälisessä asiantuntijajärjestössä. Tässä asiantuntijan tehtävässä sinulla on mahdollisuus sekä jatkaa pitkän linjan laadukasta työtä että kehittää ja rakentaa uutta.

Meillä on lämminhenkinen ja dynaaminen työyhteisö, ja tarjoamme sinulle kannustavan esihenkilön ja tiimin. Tuemme työn ja yksityiselämän yhteensovittamista joustavilla työkäytännöillä. Työskentelemme hybridimallin mukaisesti osin Helsingin Vallilassa sijaitsevassa toimistossamme sekä osin etänä.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Palkkaus määräytyy Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaan. Tämän asiantuntijan tehtävän vaativuustason mukainen palkka on 3038,52 €. Lisäksi maksamme henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella määräytyvää palkanosaa, joka työsuhteen alussa on 16 % eli 486,16 €. Siten palkka työsuhteen alkaessa on yhteensä 3524,68 €/kk.

Työsuhde-etuihin kuuluvat lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja hierontaetu, HSL-työmatkaetu, lakisääteistä laajempi työterveyshuolto sekä neljän kuukauden koeajan jälkeen kattava työkykyvakuutus. Vuosilomia kertyy työsuhteen alusta alkaen 2,5 pv/täysi lomanmääräytymiskuukausi.

Pakolaisapu on yhdenvertainen työnantaja. Toivomme hakemuksia kaikenikäisiltä ja eri taustoista tulevilta hakijoilta. Valinnassa voidaan tarvittaessa toteuttaa positiivista erityiskohtelua henkilöstön monimuotoisuuden lisäämiseksi.
Kiinnostuitko? Odotamme sinua jo mukaan innostuneeseen ja osaavaan joukkoomme!

Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään sunnuntaina 27.10.2024 osoitteeseen rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla ”asiantuntija, kansalaisyhteiskunta ja neuvonta”. Haastattelut pidetään torstaina 31.10.2024 toimistollamme Vallilassa, Helsingissä.

Lisätietoa tehtävästä antaa väestösuhdeyksikön päällikkö Anna Peltoniemi (puh. 044 706 1531) puhelimitse perjantaina 18.10.2024 klo 14.15–15.15.

Suomen Pakolaisapu on Suomen suurin pakolais- ja siirtolaiskysymyksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Tuemme yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä kotoutumisessa ja vahvistamme toimivia väestösuhteita. Lähes 60 vuoden aikana työmme on näkynyt Suomen lisäksi Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa ja Euroopassa.