Suomen eturivin taiteilijat yhdistävät jälleen voimansa hyväntekeväisyyshuutokaupassa

Suomen eturivin taiteilijoiden ideoima ja toteuttama hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään yhteistyössä Aseman Taidelaiturin kanssa Punkaharjulla to 25.7.2024 klo 14.

Jo toista vuotta järjestettävä hyväntekeväisyyshuutokauppa on Suomen ukrainalaisten pakolaisten hyväksi Suomen Pakolaisapu ry:n kautta. Tänä vuonna huutokaupassa on mukana 16 taiteilijaa, mm. kansainvälisesti tunnettuja huipputaiteilijoita:

Pekka Paikkari, Tommi Toija, Miina Äkkijyrkkä, Markku Salo, Ritva-Liisa Pohjalainen, Alma Jantunen, Johannes Rantasalo, Heikki Viinikainen, Jaakko Blokh, Olga Blokh, Kati Laitinen, Vanja Malka, Suvi Nurmi, Janne Rahunen, Ottilia Roos, Kirsi-Marja Tynkkynen.

Huutokaupattavat teokset edustavat suomalaista tämänhetkistä laajakatseista taidetta, mm. lasia, keramiikkaa, kuvataidetta ja veistoksia. Teosten pohjahinnat ovat alkaen 200€.

Huutokaupan alullesaattajana ja ideoijana toimii muotoilija Heikki Viinikainen (mm. Nuutajärvellä kesäkuussa yleisölle auenneen Oiva Toikan Museo Lintukodon näyttelyarkkitehti).

On hienoa nähdä Suomen eturivin taiteilijoiden suuri kiinnostus ja halu auttaa taiteen avulla sodasta kärsiviä. Olemme päättäneet jatkaa toimintaamme niin kauan, kuin tilanne vaatii ja apua tarvitaan”, kertoo Heikki Viinikainen.

Työryhmässä on mukana ideoimassa ja kehittämässä taiteilija Jaakko Blokh vaimonsa keraamikko Olga Blokhin kanssa.

Olen ylpeä, että pystyn kunnioittamaan isoäitini Helvi Sipilän muistoa jatkamalla hänen aloittamaansa työtään, varsinkin tällaisessa kovassa jengissä – Suomen huipputaiteilijoiden voimin. Uskomme, että tänä vuonna myynti ylittää viime vuoden tuloksen”, kertoo huutokaupan työryhmän jäsen, taiteilija Jaakko Blokh.

Suomen Pakolaisapu ry on Jaakko Blokhin isoäidin, Helvi Sipilän, vuonna 1965 perustama järjestö. Pakolaisapu tarjoaa humanitaarista apua pakenemaan joutuneille sekä tekee pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä panostaen koulutukseen, kehitykseen ja rauhan rakentamiseen. Helvi Sipilän aloittama työ heikommassa asemassa olevien oikeuksien ja mahdollisuuksien puolesta jatkuu tänäkin päivänä, ja työlle on tarvetta nyt enemmän kuin koskaan. Ministeri Helvi Sipilä oli paitsi väsymätön ihmisoikeuspuolustaja myös ensimmäinen naispuolinen YK:n apulaispääsihteeri.

Suomen Pakolaisapu ry on meille tärkeä valinta myös siksi, että lahjoitukset jäävät Suomeen, ne menevät sodasta kärsiville ihmisille ja rauhan rakentamiseen. Taide on suuri voima, käytämme sitä”, kertoo huutokaupan työryhmän jäsen, keraamikko Olga Blokh. Huutokaupan meklarina toimii verraton Mikko Ranta-Huitti, Aseman Taidelaiturin toinen isäntä sekä omistaja.

Tänäkin vuonna huutokauppa huipentuu Illalliseen taivaan alla Aseman Taidelaiturin Lehmuskujalla, johon osallistuvat taiteilijat sekä taiteen ystävät. Illallisen hinta on 10 €, tai omat eväät ja astiat mukaan tilaisuuteen.

Tilaisuuden ohjelma
 
Torstai, 25.7.2024 
Klo 14 – Lasipäivä -paneeli, johon osallistuvat lasialan ammattilaiset, mm. Suomen Lasimuseon ex-intendentti Kaisa Koivisto
Klo 16 Hyväntekeväisyyshuutokauppa. 
Klo 18 Illallinen taivaan alla Lehmuskujalla
 
Osoite
Aseman Taidelaituri 
Finlandiantie 56 
58450 Punkaharju 
 
Katso lisää Hyväntekeväisyyshuutokaupan Instagramista sekä Facebookista.
 

Tutustu huutokaupan teosluetteloon tästä.

 

Ensimmäinen taiteen hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestettiin Aseman Taidelaiturilla 10.8.2023, jolloin kerättiin 2 800 € lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, Suomen Pakolaisavun toimintaan. Mukana olleet taiteilijat: Heikki Viinikainen, Markku Salo, Johannes Rantasalo, Alma Jantunen, Jaakko Blokh ja Olga Blokh.

 

Yhteydenotot:

Heikki Viinikainen
Muotoilija, Huutokaupan työryhmän jäsen
p. 050 338 1432
heikki@studioviinikainen.com

Jaakko Blokh
Taiteilija, Huutokaupan työryhmän jäsen
p. 050 5122 797
jaakkosipila@gmail.com

Olga Blokh
Keraamikko, Huutokaupan työryhmän jäsen
p. 040 9393 944
olgabloch.ceramics@gmail.com

Mikko Ranta-Huitti
Aseman Taidelaiturin isäntä, huutokaupan meklari
p. 040 581 9616
mikko.ranta@huitinholstein.net

Hannu Huitti
Aseman Taidelaiturin isäntä, huutokaupan luettelotiedot
p. 040 821 9315
hannu.huitti@huitinholstein.net