Järjestöhautomon Yhdistyksen vuosi -video löytyy nyt myös englanniksi, venäjäksi, somaliksi ja arabiaksi

Voit nyt tutustua yhdistystoiminnan perusteisiin helposti neljällä uudella kielellä, sillä Pakolaisavun Järjestöhautomon Yhdistyksen vuosi -animaatio on juuri käännetty englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

Videoilla esitellään yhden vuosikokouksen malli eli kerrotaan, miten yhdistyksen vuosi alkaa ja loppuu sekä mitä tekevät esimerkiksi puheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja. Videot on tarkoitettu tukipaketiksi kaikille yhdistystoimijoille tai yhdistystoiminnasta kiinnostuneille.

Kansalaistoiminta ja yhdistyksissä toimiminen tukee maahanmuuttaneiden kotoutumista ja aktiivista kansalaisuutta. Toiminnan kautta maahanmuuttanut oppii esimerkiksi kieltä ja tärkeitä kansalaistaitoja, verkostoituu, on osallisena itselle tärkeissä asioissa ja saa mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa.  Järjestöhautomo tukee myös yhdistyksiä järjestötoiminnan perusasioissa sekä toimintansa itsenäisessä kehittämisessä. Tukea tarjotaan lisäksi vapaamuotoiseen kansalaistoimintaan ja -aktivismiin. Järjestöhautomon erityisosaamista on monikulttuuristen, etnisten vähemmistöjen ja maahanmuuttaneiden perustamien yhdistysten tukeminen. Palveluihin kuuluvat neuvonta, koulutus ja yhdistysvalmennus. Päämääränä on laadukkaan kansalaistoiminnan mahdollistaminen jokaiselle!

Lisää tietoa ja materiaaleja löydät Järjestöhautomon verkkosivuilta.