Save the Date: Pakolaisavun Kotogaala 27.10.2021

Hymyilevä mies halaa naista.

Lämpimästi tervetuloa Suomen Pakolaisavun Kotogaalaan 27.10.2021 klo 14–16. Gaala kokoaa yhteen maahanmuuton ja kotoutumiskentän toimijoita ja tuo esiin ajankohtaisia aiheita. Gaalan kantavana teemana on tänä vuonna työ. Asiantuntijapuheenvuoroissa ja mielenkiintoisessa paneelikeskustelussa paneudutaan muun muassa rekrytointisyrjintään, työperäisen hyväksikäytön tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn sekä maahanmuuttajataustaisten kotiäitien asemaan työelämässä.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen erikoistutkija Ohto Kanninen pureutuu puheenvuorossaan työsyrjintään ja anonyymiin rekrytointiin. Paneelikeskustelussa puhutaan maahanmuuttaneiden naisten aseman parantamisesta työmarkkinoilla. Mukana keskustelemassa ovat muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) ekonomisti Sanna Kurronen ja International Working Women of Finland -verkoston edustaja.

Tilaisuudessa jaetaan myös Kototeko 2021 -tunnustus, jolla Pakolaisapu tahtoo nostaa esiin Suomessa tehtävää hienoa ja moninaista työtä kotoutumisen edistämiseksi. Tunnustus jaetaan joka toinen vuosi. Kototeko 2021 -tunnustuksen suojelijana toimii työministeri Tuula Haatainen. Kotogaalan tarkka ohjelma julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

Maksuton Kotogaala järjestetään webinaarina, ja linkki virtuaalialustalle lähetetään osallistujille sähköpostitse. Ilmoittautuminen 24.10. mennessä ilmoittautumislomakkeella. Mukaan mahtuu 150 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Tervetuloa!