Suomen Pakolaisapu juhlistaa Helvi Sipilän elämäntyötä sekä järjestön 55-vuotista taivalta Mitä Helvi tekisi? -kampanjalla

Mitä Helvi tekisi?-kansikuva
Helvi Sipilä perusti Suomen Pakolaisavun 55 vuotta sitten. Mitä Helvi tekisi? -kampanjalla Suomen Pakolaisapu juhlistaa Helvin merkittävää elämäntyötä sekä muistuttaa, että hänen kaltaisiaan ihmisiä sekä pakolaistyötä tarvitaan edelleen tänäkin päivänä.
 
Maailman keisarinnaksikin kutsuttu Helvi Sipilä oli uranuurtaja: hän oli ensimmäinen nainen, joka toimi YK:n apulaispääsihteerinä ja presidenttiehdokkaana. Helvi oli myös asianajaja, varatuomari ja ministeri. Koko elämänsä ajan Helvi teki väsymättömästi työtä ihmisoikeuksien eteen.
 
Helvi puhui aina ihmisoikeuksien ja erityisesti pakolaisten oikeuksien puolesta, ja korosti naisten aseman parantamista osana pakolaistyötä. Niin Helvi tekisi myös tänään, kun paenneita ihmisiä on enemmän kuin koskaan aiemmin. 79,5 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan ja jättämään kotinsa. Heistä 85 prosenttia on paossa kehittyvissä maissa.
 
Helvi perusti Suomen Pakolaisavun vuonna 1965 YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n varainkeruu- ja tiedotusjärjestöksi. Helvi johti järjestöä 7 vuotta, aina vuoteen 1972 asti. Pakolaisapu auttaa pakolaisia niin Suomessa kuin maailmalla, ja on nykyisin Suomen suurin pakolais- ja siirtolaiskysymyksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Pakolaisapu auttaa vuosittain tuhansia ihmisiä toipumaan konflikteista ja kotoutumaan uusiin yhteiskuntiin. 55 vuoden aikana Pakolaisavun työ on näkynyt Suomen lisäksi Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa ja Euroopassa.
 
Helvi sanoi usein, että yksikin ihminen voi auttaa. Suomen Pakolaisapu varmistaa, että Helvin tärkeä työ jatkuu.
 
“Globaali pakolaiskriisi pahenee entisestään, ja siksi Suomen Pakolaisavun työtä tarvitaan kipeästi edelleen myös 55 vuoden jälkeen. Mitä Helvi tekisi? -kampanjallamme haluamme muistuttaa pakolaistyön tärkeydestä sekä samalla siitä, että Suomessa on vielä paljon tehtävää, jotta jokainen maahan muuttanut tuntisi olonsa tervetulleeksi ja osaksi yhteiskuntaa”, sanoo Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen
 
Mitä Helvi tekisi? -kampanja näkyy Pakolaisavun verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa ja kuuluu Radio Helsingin taajuuksilla 16.–29.11. välisen ajan.
 
Lisätietoja:
 
Marjukka Koskenkorva, viestinnän asiantuntija
marjukka.koskenkorva@pakolaisapu.fi, p. 045 133 3803