Pakolaisapu kokoaa uutta vaikuttajavapaaehtoisten yhteisöä

Kouluttaudu vaikuttajavapaaehtoiseksi!

Pakolaisavun tavoitteena on vaikuttaa pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien toteutumiseen sekä lisätä ymmärrystä ja yhteiskunnallista keskustelua myös vapaaehtoistoiminnan kautta. Vapaaehtoistyömme on saanut korona-aikana uusia muotoja, ja olemme onnistuneesti siirtäneet toimintaamme verkkoon. Myös vaikuttajavapaaehtoistyötä voi tehdä täysin etänä.

Haluatko vaikuttaa pakolaisten oikeuksiin ja tuoda suomalaiseen yhteiskuntaa enemmän inklusiivisuutta ja empatiaa?

Kokoamme parhaillaan uutta vaikuttajavapaaehtoisten tiimiä, jossa vaikuttamistyötä tehdään pääosin etänä. Vaikuttajavapaaehtoisena voi toimia vaikkapa someaktiivina, graafikkona tai kampanjasuunnittelijana – mitä monipuolisempi tiimistä tulee, sitä innostavampia projekteja saamme aikaan. Et tarvitse vaikuttamistyöstä aikaisempaa kokemusta, koulutamme sinut tehtävääsi ja tuemme sinua vapaaehtoistyössä. Tervetuloa tiimiin!

Vaikuttajatiimin kick-off ja koulutus vaikuttamistyöhön pidetään 29.10. Zoomin välityksellä. Koulutuksessa jakaudumme itsenäisiin projektiryhmiin, joissa voi työskennellä omien aikataulujen ja kiinnostusten puitteissa. Ilmoittaudu vaikuttajakoulutukseen täällä.

Miksi vaikuttamistyö pakolaisten oikeuksien puolesta on tärkeää?

Pakolaisten ihmisoikeuksia kyseenalaistetaan jatkuvasti, ja usein heihin ja heidän tukijoihinsa kohdistuu ennakkoluuloja, vihapuhetta ja hiljentämistä. Pakolaisilla ja turvapaikanhakijoilla on harvoin mahdollisuutta ja välineitä saada äänensä kuuluviin. Siksi pakolaisten oikeuksia on puolustettava nyt vahvemmin kuin koskaan.

- Haluan maahanmuuttajille mahdollisuuksia työllistyä nopeammin. Claudia Cifu
- Haluan muuttaa työelämää monimuotoisemmaksi, monikulttuuriset työryhmät ovat luovempia. Arto Sivonen
Rand Mohamad Deeb, Empathy Movementin empatialähettiläs
- Haluan pakolaisille paremmat mahdollisuudet kotiutua ja olla mahdollisimman pian osa yhteiskuntaamme yhteisvertaisina ihmisinä meidän muiden kanssa. Henri Muroke

Pakolaisavun empatialähettiläät tekevät vaikuttamistyötä omilla aloillaan. Lue lisää empatialähettiläistä täältä. Vaikuttajavapaaehtoisena voi hyödyntää omaa osaamistaan ja valita omiin aikatauluihinsa ja kiinnostuksiinsa sopivia projekteja.