Kouluttaudu vapaaehtoiseksi Puhutaan!-ohjaajaksi ke 2.9.2020!

Vertaistoiminnan ohjaajia

Tahdotko tukea Suomeen muuttaneita kielitaidon vahvistamisessa ja kotoutumisessa? Kouluttaudu Pakolaisavun vapaaehtoiseksi Puhutaan-ohjaajaksi!

Koulutuksessa perehdytään Puhutaan-ohjaajan tehtävään, toiminnan sisältöön, haasteisiin ja ratkaisuihin sekä vapaaehtoisten tukeen. Lisäksi tutustutaan etäfasilitoinnin vinkkeihin sekä suunnitellaan toimintaa yhdessä tulevan vapaaehtoisryhmän kanssa.

Aika: 2.9.2020 klo 17-20

Paikka: Zoom (verkkokoulutus)

Puhutaan!-ryhmissä vapaaehtoiset suunnittelevat ja järjestävät viikoittaisia tapaamisia, joissa maahanmuuttajat voivat puhua suomea ja vahvistaa kielitaitoaan. Syksyllä 2020 ryhmiä on Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Tampereella ja Lahdessa (valitse ryhmä ilmoittautumisen yhteydessä). Mikäli Puhutaan!-toimintaa ei voida järjestää kasvokkain koronaviruksen takia, aloitetaan korvaavat verkkoryhmät Zoomissa.

Tehtävä sopii yhteistyötaitoisille vapaaehtoisille, joilla on vahva suomen kielen taito ja intoa kehittyä ryhmänohjaajina. Suomen kielen opettaja ei tehtävässä tarvitse olla. Toiminnan suunnittelussa pääsee hyödyntämään luovuutta sekä omia ideoita, ja se on myös oiva tilaisuus oppia erilaisista kulttuureista.

Ilmoittaudu mukaan ja aloita tärkeä työ Pakolaisavun tiimissä! Voit ilmoittautua mukaan täällä: https://form.jotform.com/Pakolaisapu/puhutaankoulutus.

Ilmoittautuminen päättyy 30.8.2020. Ilmoittautuneille lähetetään ennakkotehtävä sähköpostitse, sekä tietoa mahdollisuudesta suorittaa laajempi kotoutumistyön koulutus itseopiskellen (valinnainen).