Jo yli 2200 pakolaista on osallistunut koronatartuntoja ehkäiseviin hygieniakoulutuksiin Ugandassa

Pakolaisavun hygieniakoulutukset Ugandassa ehkäisevät koronaviruksen leviämistä pakolaisleireillä.

Ugandassa on rajoitettu sekä maan rajoja ylittävää liikettä että pääsyä pakolaisleireille. Pakolaisleirien koulut on toistaiseksi suljettu ja kansainvälisten toimijoiden työ on keskeytynyt monella leirillä.  Pakolaisavun terveyteen ja koronaviruksen ehkäisyyn keskittynyt koulutus saa jatkua toistaiseksi. Vaikeista olosuhteista huolimatta jo 2200 pakolaista on osallistunut koulutuksiin.

Koulutuksissa kumotaan viruksesta liikkuvaa väärää tietoa ja opetetaan konkreettisesti oikeita käsienpesutekniikoita. Perheet, joilla ei ole mahdollisuutta käsienpesuun asumuksiensa lähellä, saavat ohjeistusta ja tukea käsienpesupaikan rakentamiseksi. ”Tippy tap” -käsienpesupisteet auttavat koronaviruksen vastaisessa taistelussa pakolaisleiriolosuhteissa, joissa ahdas asuminen ja huonot peseytymismahdollisuudet lisäävät viruksen leviämisen riskiä. Osallistujat jakavat oppimaansa tietoa eteenpäin perheilleen, naapureilleen ja lopulta koko yhteisölle. Jokaiselle osallistujalle annetaan myös vesikanisteri ja saippuaa, mikä on suuri helpotus sekä puhtaan veden että hygieniatuotteiden puutteessa eläville pakolaisperheille.

Uganda on yksi eniten pakolaisia vastaanottaneista maista. Maassa elää noin 1,4 miljoonaa pakolaista, joista suurin osa on eteläsudanilaisia. Maan sisäinen pakolaisuus on naapurimaissa laajamittaista, ja Ugandaan saapuvat pakolaiset ovat usein joutuneet elämään poissa kodeistaan väkivaltaisuuksien keskellä jo vuosien ajan. Monet Ugandaan saapuvista pakolaisista ovat naisia, joilla ei ole koskaan ollut mahdollisuutta käydä koulua tai he ovat saaneet opetusta vain muutaman vuoden ajan.

Ugandassa vuodesta 1997 toiminut Pakolaisapu tukee pakolaisia 12 eri pakolaisasutusalueella maan pohjois- ja länsiosissa sekä pääkaupunki Kampalassa. Suomen Pakolaisapu on ainoa Ugandassa toimiva kansainvälinen järjestö, joka on erikoistunut aikuiskoulutustyöhön pakolaisten keskuudessa.

Auta pakolaisperheitä suojautumaan koronavirukselta osallistumalla kriisikeräykseen.

Halutessasi voit lahjoittaa myös verkkosivuillamme

MobilePaylla numeroon 31152

tai suoraan pankkitilillemme FI71 8000 1300 2236 67, viitteellä 6460

Kiitos, että autat!