Suomen Pakolaisapu empatia-yhteistyöhön jäätelöyritys Ben & Jerry’sin kanssa!

Logo, Love is what we share, Ben & Jerry's

Pakolaisavun Empathy Movement ja Ben & Jerry’s aloittavat yhteisen kampanjan maahanmuuttajien tukemiseksi. Love is… what we share on sekä yhteistyökampanjan nimi että sen iskulause.

Yhteistyökampanjallaan Pakolaisapu ja Ben & Jerry’s haluavat kannustaa yhä useampaa osallistumaan maahanmuuttajia tukevaan toimintaan sekä levittää empatiaa kaikkialle yhteiskuntaamme. Kampanjassa halutaan ennen kaikkea kiinnittää huomiota siihen, mikä meitä ihmisinä yhdistää ja tuoda eri taustoista lähtöisin olevia ihmisiä yhteen.
 
”Kotoutuminen ei onnistu ilman ympäröivän yhteiskunnan tukea. Love is…what we share -kampanjan ydin on juuri kohtaamisissa. Haluamme tuoda erilaiset ihmiset yhteen ja näyttää kuinka paljon samaa meissä lopulta on. Vahva näkemyksemme on, että Suomessa tarvitaan lisää empatiaa ja ymmärrystä. Toivomme, että kampanja voi olla yksi askel kohti parempaa asenneilmapiiriä”, kertoo Annika Nyman-Paajanen, Suomen Pakolaisavun viestintä- ja markkinointijohtaja.
 
Pakolaisavun Empathy Movementin ja Ben & Jerry’sin yhteinen tavoite on selvä:
”Yhteistyö Suomen Pakolaisavun kanssa sopii täydellisesti Ben & Jerry’sin sosiaalisen mission tavoitteisiin. Love is… what we share on yhteinen aloitteemme, joka pyrkii eroavaisuuksien etsimisen sijaan korostamaan sitä, mikä meitä ihmisinä yhdistää”, sanoo Ed Shepherd, Head of Activism Ben & Jerry’s Europe.
 
Kampanja ulottuu myös muihin Pohjoismaihin. Muita yhteistyökumppaneita ovat Ruotsissa toimiva Nema Problema sekä Tanskassa Danish Refugee Council.
 
Suomessa kampanja käynnistyy Pakolaisavun Empathy Movementin ja Ben & Jerry’sin tarjoamalla jäätelöbrunssilla syyskuun 28. päivänä. Jäätelölle ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat kokoontua juhlistamaan sitä, mikä meitä ihmisinä yhdistää. Jäätelön lisäksi tarjolla on musiikkia ja kiinnostavaa toimintaa kaikille huolimatta siitä, onko asunut Suomessa koko elämänsä vai muuttanut maahan vasta hiljattain. Jäätelöbrunssi järjestetään Helsingissä Ravintola Ruplassa, Helsinginkatu 16, 28.9. klo 13–16.
 
Tervetuloa mukaan jäätelöbrunssille rakentamaan yhdessä empaattisempaa maailmaa!
 
Lisätietoja: 
 
Annika Nyman-Paajanen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Suomen Pakolaisapu, annika.nyman-paajanen@pakolaisapu.fi, 044 754 3298
 
Hanna Lehtisalo, Ben & Jerry’s Nordic Business Lead,
hanna.lehtisalo@unilever.com, 050 330 8280