Koti kuuluu kaikille – oikeus kotiin on yksi Habitaren Eettisen alueen kantavista teemoista

Koti kuuluu kaikille - Habitare 2019

Samanaikaisesti kun syyskuussa kokoonnutaan ihailemaan tulevia sisustus- trendejä Habitare-messuille Helsinkiin, on maailmassa ennätyksellinen määrä ihmisiä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa. Koti kuuluu kaikille on Suomen Pakolaisavun Empathy Movement -liikkeen ja Tikaun yhteinen visio, joka tähtää pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamiseen. Yhteistyö ja yhteinen tuote- mallisto julkistetaan Habitaren Eettisellä alueella, osasto 6h2, 11.–15.9.2019.

Maailmassa on tällä hetkellä yli 70 miljoonaa kodistaan pakenemaan joutunutta ihmistä. Koti on jokaiselle kuuluva ihmisoikeus ja kodin inhimillinen merkitys on suunnaton. Siksi Suomen Pakolaisavun Empathy Movement ja Tikau ovat yhdistäneet voimansa ja tuovat tänä vuonna Koti kuuluu kaikille -teeman esille Habitare-messuilla.

”Koti ei ole ainoastaan paikka, vaan ennen kaikkea tunne, jonka me ihmisinä kollektiivisesti jaamme. Kodin rakentaminen uuteen paikkaan on raskasta, ja edellyttää ymmärrystä ja tukea ympäröivältä yhteiskunnalta ja muilta ihmisiltä. Yhteistyöllämme haluamme antaa useammalle pakolaiselle mahdollisuuden rakentaa kotia uudessa kotimaassaan”, Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen sanoo.

Koti kuuluu kaikille on Habitaren Eettisen alueen kantava teema. Alueella tuodaan esiin maailmanlaajuista pakolaiskriisiä esittelemällä messuvieraille pakolaistelttaa leirikotina ja jakamalla kokemuksia elämästä pakolaisena. Alueella tarjotaan messukävijöille myös mahdollisuutta vierailla pakolaisleirillä VR-lasien välityksellä. Tikau ja Empathy Movement esittelevät alueella myös yhdessä suunnittelemansa, eettisesti tuotetun yhteistyömalliston, jonka tuotanto työllistää pääosin pakolais- ja maahanmuuttaja- taustaisia käsityöosaajia Suomessa.

Empathy Movement oli yhteistyökumppanina Tikaulle itsestäänselvä. “Myös Tikaun toiminnan ydin on juuri empatiassa. Tikau on perustettu auttamaan niitä, jotka ovat yhteiskunnassa erityisen haasteellisessa, marginalisoidussa tai syrjityssä asemassa. Empatia auttaa näkemään ja ymmärtämään sellaisia rakenteellisia ja toimintatavoissa sijaitsevia epäkohtia, joita ei ehkä itse elämässään joudu kohtaamaan”, Tikaun toimitusjohtaja Taina Snellman-Langenskiöld kertoo.

Jokaisen Empathy-tuotteen hinta sisältää lahjoituksen Suomen Pakolaisavulle. Malliston tuotoilla tehdään kotouttamis- ja monikulttuurisuustyötä, tarjotaan koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksia pakolaisille ja maahanmuuttajille, ehkäistään konflikteja ja edistetään ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa ja kehittyvissä maissa.

Empathy-tuotemallisto on esillä ja ostettavissa eettisellä alueella läpi messujen, osastolla 6h2. Tuotteisiin ja niiden tekijöihin on myös mahdollista tutustua etukäteen ateljeessa Tikaun showroomilla Helsingissä.

Lue lisää Empathy Movement -liikkeestä www.empathy.fi

Lisätietoja:

SUOMEN PAKOLAISAPU & EMPATHY MOVEMENT
Linda Lehto
Varainhankinnan asiantuntija
+358 44025 6834
www.empathy.fi

TIKAU
Taina Snellman-Langenskiöld
Perustaja ja toimitusjohtaja Tikau
+358 40 747 8845
www.tikau.com