Pakolaisapu toi Run4Refugees-juoksutapahtuman Suomeen

Run4Refugees logo

Run4Refugees-varainhankintatapahtuma juostiin ensimmäistä kertaa Suomessa huikealla kilometrimäärällä ja innokkuudella!

Suomen Pakolaisapu järjesti viime viikolla Run4Refugees-juoksutapahtuman. Ensimmäistä kertaa Suomessa juostu Run4Refugees toteutettiin yhteistyössä Pakolaisavun yritysyhteistyökumppaneiden, Microsoftin, Tiedon ja Suomen Urheiluliiton kanssa.

Run4Refugees on kansainvälinen tapahtumakonsepti, jonka tavoitteena on luoda näkyvyyttä ja kerätä varoja pakolaistyölle. Varainhankintatapahtuman on alun perin kehittänyt australialainen järjestö Asylum Seeker Resource  Centre (ASRC).

Kampin kauppakeskuksessa järjestämämme tapahtuman tavoitteena oli juosta 150 kilometriä. Matka kuvastaa sitä ihmismäärää, joka joutuu jättämään kotinsa joka viides minuutti. Kilometrejä kartutettiin kolmen tiimin, TeamMicrosoftin, TeamTiedon ja TeamPakolaisavun, voimin. Lisäksi juoksemassa oli upeita vapaaehtoisiamme sekä ohikulkijoita.

Tavoitteemme rikkoontui rytisten: juoksimme päivän aikana yhteensä 190 kilometriä pakolaisten hyväksi. Juoksijoita oli mukana yhteensä upeat 80! Maailmaa muutetaan askel kerrallaan. Kiitos kaikille, jotka taittavat matkaa kanssamme!

Pakolaisavun henkilöstö, vapaaehtoiset ja yritysyhteistyökumppanit tapahtumassa iloisin mielin.
Pakolaisavun vapaaehtoiset Heikki, Miina ja Manuela-koira juoksivat pakolaisten hyväksi.