Omakielisen yhteiskuntaorientaation oppikirja julkaistu

Pakolaisavun omakielisen yhteiskuntaorientaatiokurssin osallistujat istuvat ja keskustelevat luokkahuoneessa ohjaajan kanssa

Suomen Pakolaisapu katsoo, että alkuvaiheen kotoutumispalveluihin tulisi saada omakielinen yhteiskuntaorientaatio-kurssi, joka antaisi uusille tulijoille perustavanlaatuista tietoa Suomessa asumisesta ja elämisestä heidän omalla kielellään.

Tätä tarkoitusta varten Pakolaisapu on kehittänyt yhteistyöverkostonsa kanssa Omakielisen yhteiskuntaorientaation kurssikonseptin ja valtakunnallisesti hyödynnettävän Suomi – Yhteiskuntaorientaation oppikirjan. Kurssi ja oppikirja selittävät suomalaisen yhteiskunnan toimintaa, arvoja ja arkipäivän käytäntöjä. Tarkoituksena on antaa uusille tulijoille täällä tarvittavia kansalaistaitoja.

Oppikirja on laadittu kurssin kouluttajan käsikirjaksi, mutta se on kaikkien vapaasti ladattavissa Pakolaisavun sivuilta suomeksi ja arabiaksi.

Yhteiskuntaorientaation kehittämistyö jatkuu Pakolaisavussa. Oppikirjaa päivitetään aktiivisesti ja se käännetään useille eri kielille. Lisäksi vuoden 2019 alussa käynnistetään omakielisten kouluttajien koulutus. Tarkoituksena on, että jatkossa omakieliset kouluttajat ovat oppilaitoksien ja kuntien hyödynnettävissä.

Lue lisää ja tutustu oppikirjaan

 

 

Yhteiskuntaorientaatiota on kehitetty osana Kotikunta-hanketta (2016–2018), joka on rahoitettu EU:n Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta. Työ jatkuu saman rahoittajan tuella Navigaattori-hankkeen (2018-2021) alaisuudessa.

 

 

Lisätietoja:

Mikäli haluat saada ajankohtaista tietoa aiheeseen liittyen, laitathan meille sähköpostiosoitteesi osoitteeseen heidi.nikula@pakolaisapu.fi, niin liitämme sinut postituslistallemme.