5 syytä tulla mukaan Kaveriksi-toimintaan

5 syytä tulla mukaan Kaveriksi!-toimintaan

Kevään Kaveriksi-toiminta käynnistyy huhtikuun alussa kolmella aloitustapahtumalla Helsingissä ja Turussa. Tässä viisi syytä, miksi ilmoittautuminen kannattaa tehdä heti!

1. Tutustut uusiin ihmisiin

Vanhat ystävät ovat ihania, mutta tuoreempien tuttavuuksien seurassa itsestään voi löytää ihan uusia puolia. Sitoudut parisi tai 3-4 ihmisen pienryhmäsi kanssa kahteen tapaamiskertaan. Sen jälkeen voitte yhdessä päättää, haluatteko jatkaa tutustumista.

Saamamme palautteen perusteella yli puolet osallistujista on jatkanut tapaamisia itsenäisesti.

2. Opit toisesta kulttuurista

Kaveriksi-toiminta tarjoaa mahdollisuuden kuulla, millaista elämä on muualla. Toiminnassa on ollut maahanmuuttajataustaisia osallistujia esimerkiksi Aasiasta, Afrikasta, Lähi-idästä, Euroopasta ja Venäjältä. Osa on muuttanut Suomeen pakolaisina, toiset taas esimerkiksi työn perässä.

3. Vahvistat kielitaitoasi

Kaveriksi-tapahtumat järjestetään suomeksi ja englanniksi, mutta kahdenkeskisten tapaamisten kielen saatte päättää keskenänne – oli se sitten englanti, arabia tai vaikka espanja. Moni osallistuja on saanut toiminnan kautta kaverin, jonka kanssa harjoitella vieraista kieltä. Maahan muuttaneilla puolestaan on usein kova into oppia suomea, joten pääset myös auttamaan tässä.

4. Näet Suomen toisin silmin

Taidemuseosta, lenkkipolulta tai kirjastosta saattaa löytyä uusia puolia, kun niissä vierailee sellaisen ihmisen kanssa, jolle ne eivät ole entuudestaan tuttuja. Kaveriksi-osallistujat ovat käyneet yhdessä esimerkiksi joulumarkkinoilla, itsenäisyyspäiväjuhlissa ja kokeilemassa avantouintia.

Mikä olisi se juttu, johon sinä haluaisit tutustuttaa uuden ystäväsi?

5. Löydät tiesi uusiin paikkoihin

Usein arki pyörii samaa rataa. Eri kulttuurista tulevan pienryhmäsi kanssa voit myös päätyä sellaisiin paikkoihin, joihin et muuten hoksaisi mennä.

Lue lisää Kaveriksi-toiminnasta ja ilmoittaudu tapahtumiin!