Väestösuhteiden vahvistaminen

Pakolaisapu tekee työtä väestöryhmien välisten suhteiden edistämiseksi ja auttaa maahanmuuttaneita sopeutumaan uuteen asuinympäristöön. Kannustamme niin maahanmuuttaneiden kuin valtaväestönkin aktiiviseen kansalaisuuteen.

Vertaistoiminta

Vertaistoiminnassa osallistujat saavat faktatietoa vertaisohjaajilta sekä tukea samanlaisessa elämäntilanteessa olevilta. Lisäksi he pääsevät keskustelemaan elämäänsä ja arkeensa liittyvistä asioista omalla äidinkielellään.

Koulutamme vertaisohjaajia sekä tuemme organisaatioita kotoutumista edistävän vertaistoiminnan aloittamisessa ja kehittämisessä. Kehitämme vertaistoimintaa, johon on helppo osallistua taustasta riippumatta. Koordinoimme VeTo-verkostoa, joka kokoaa yli 90 kotoutumista edistävän vertaistoiminnan parissa toimivaa tahoa säännöllisesti yhteen ja vahvistaa yhteistyötä näiden välillä.

Lisätietoa löydät vertaistoiminnan verkkosivuilta.

Järjestöhautomo

Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomo tarjoaa maksutonta apua ja tukea yhdistystoimintaan. Erityisosaamistamme on monikulttuuristen, etnisten vähemmistöjen ja maahanmuuttaneiden perustamien yhdistysten tukeminen. Palveluihimme kuuluvat neuvonta, koulutus ja yhdistysvalmennus.

Kansalaistoiminta ja yhdistyksissä toimiminen tukee maahanmuuttajien kotoutumista ja aktiivista kansalaisuutta. Toiminnan kautta esimerkiksi oppii kieltä ja tärkeitä kansalaistaitoja, verkostoituu, on osallisena itselle tärkeissä asioissa ja saa mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa. Tuemme yhdistyksiä järjestötoiminnan perusasioissa sekä toimintansa itsenäisessä kehittämisessä. Tarjoamme tukea myös vapaamuotoiseen kansalaistoimintaan ja -aktivismiin.

Lisätietoja löydät Järjestöhautomon verkkosivuilta.

Kuvassa Pakolaisavun kotoutumistyön koulutukseen osallistuneet vapaaehtoiset vilkuttavat kameralle

Vapaaehtoistoiminta

Pakolaisavun vapaaehtoisena edistät pakolaisten ja maahanmuuttaneiden kotoutumista ja heidän oikeuksiensa toteutumista. Kohtaat ihmisiä, opit uutta ja rakennat kanssamme Suomea, jossa kaikkien on hyvä elää.

Vapaaehtoistyömme vahvistaa maahanmuuttaneiden kielitaitoa, hyvinvointia ja verkostoja. Voit auttaa heitä löytämään töitä, opiskelemaan ja toimimaan aktiivisesti yhteiskunnassa.

Etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin osaksi tiimiämme. Tutustu Pakolaisavun vapaaehtoistyöhön ja löydä sinulle sopiva tehtävä vapaaehtoistoiminnan verkkosivuilta.