KUMPPANIT

Maailman pakolaistilanne on vaikeampi kuin koskaan. Työtämme tarvitaan enemmän kuin koskaan, mutta emme selviä yksin. Tulevaisuus rakennetaan yhdessä.

TARVITSEMME APUASI

Tarvitsemme kumppaneita rakentamaan kanssamme parempaa maailmaa. Siinä pakolaiset elävät ihmisarvoista elämää ja konfliktit ratkaistaan rauhanomaisesti.

Pakolaisuuden taustalla on useita eri syitä. Siksi myös niiden ratkaiseminen vaatii laajaa, monialaista yhteistyötä. Kun pakolaiset ja maahanmuuttajat pääsevät uuteen alkuun, siitä hyötyvät heidän perheensä, yhteisönsä ja koko yhteiskunta.

Haluaako yrityksenne rakentaa parempaa tulevaisuutta kanssamme?

MERKITYKSELLISTÄ YHTEISTYÖTÄ

Pakolaisavun työ kattaa pakolaisuuden koko kaaren, ja tarvitsemme yritysten osaamista ja lahjoituksia monipuolisen työmme vahvistamiseksi. Yhteistyön avulla voitte edistää pakolaisten ihmisoikeuksia ja koko yhteiskunnan hyvinvointia. Voimistatte samalla brändiänne ja annatte asiakkaillenne ja työntekijöillenne merkityksellisiä kokemuksia.

VAALIMME KUMPPANUUKSIAMME

Haluamme luoda pitkäkestoisia kumppanuuksia eri alojen yritysten kanssa. Keskustelemme mielellämme yhteistyömahdollisuuksista ja kehitämme uusia toimintamalleja kanssanne.

MONTA TAPAA OSALLISTUA

Voitte tehdä lahjoituksen toimintamme hyväksi, järjestää henkilökunnan varainkeruutempauksen, keskustella kanssamme pro bono -yhteistyöstä tai pyytää asiantuntijamme puhumaan tilaisuuteenne.

Kerromme mielellämme lisää: 

Linda Lehto, varainhankinnan asiantuntija, p. 044 025 6834
Annika Nyman-Paajanen, viestintä- ja markkinointijohtaja, p. 044 754 3298

Olemme olleet mukana tukemassa nuorten ammattikoulutusta Sierra Leonessa ja jatkamme nyt samaa työtä Myanmarissa. Hienoa, että voimme näin tukea nuoria työelämään ja edistää hauraiden valtioiden jälleenrakennusta.
         Markkinointijohtaja Jari Vaaramaa, Autoasi Oy

Tuemme viranomaisia kotouttavan työn kehittämisessä ja tarjoamme täydentävää kotoutumistoimintaa.

OLEMME KOTOUTUMISEN ASIANTUNTIJOITA

Autamme pakolaisuuden ja kotoutumisen erityiskysymyksissä. Koulutamme ja pidämme puheenvuoroja eri teemoista.

NEUVOMME ASUMISEN KYSYMYKSISSÄ

Tarjoamme asumisen kysymyksiin liittyvää neuvontaa, asukastoimintaa ja sovittelua. Olemme erikoistuneet pakolaisten kuntiin asettumiseen ja kotoutumisen alkuvaiheeseen.

ORIENTAATIOTA OMALLA KIELELLÄ

Tuemme pakolaisia vastaanottavia kuntia Yhteiskuntaorientaatio-kurssin järjestämisessä.

Kurssilla pakolaiset saavat tietoa oikeuksistaan, velvollisuuksistaan ja suomalaisesta yhteiskunnasta omalla äidinkielellään. Se antaa osallistujille tärkeitä kansalaistaitoja heti Suomeen muuton jälkeen. Kurssi perustuu kohderyhmän tarpeisiin suunniteltuun oppikirjaan. Opetuksesta vastaa omakielinen kouluttaja.

Lisäksi koulutamme vertaisryhmäohjaajia ja avustamme kuntia maahan muuttaneiden vertaistoiminnan organisoimisessa.

TUEMME PERHEITÄ JA NUORIA AIKUISIA

Neuvomme ja ohjaamme maahan muuttaneita, syrjäytymisvaarassa olevia 18–29-vuotiaille. Ohjaajamme auttavat nuoria erityisesti lupa-asioissa ja palveluissa asioimisessa. He päivystävät Helsingin Ohjaamossa ja Puhoksessa.

Maahan muuttaneet perheet saavat meiltä apua palvelujen käytössä. Lisäksi neuvomme perheitä päiväkoti- ja koulumaailmassa toimimisessa.

Välitämme tietoa asiakasryhmiemme tarpeista ammattilaisille ja järjestämme koulutuksia tarpeen mukaan.

JÄRJESTÖT

Teemme tiivistä yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa vaikuttamistyön ja hankkeiden saralla.
Olemme Fingon ja SOSTEn jäsenjärjestö. Toimimme myös useissa alamme verkostoissa.
Jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme, ota yhteyttä aiheesta vastaavaan päällikköön tai johtajaan.