Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa -valokuvanäyttely Rovaniemellä

20.6.202316.7.2023

Henkilö seisoo taulujen edessä ja katsoo oikealle.

“Yhteisö on kuin ihmisvartalo: yksi on sen aivot, yksi silmät, toinen korvat, yksi jalat ja niin edelleen. Näin muodostamme kokonaisuuden ja yhdessä voimme avata yhteiskunnan ovia.” – Intisar Muhlaileh, Koko kuva -projekti, 2022.

Suomen Pakolaisavun ja Julius Töyrylän yhteisnäyttely Koko kuva – tarinoita maahanmuuton takaa pohtii suomalaiseen yhteiskuntaan kuulumista ja ihmisten välisten suhteiden merkitystä uuteen maahan kotoutumiselle. Näyttely pyrkii monipuolistamaan maahanmuuton yksipuolista kuvastoa ja julkista keskustelua; lukujen takana on kokonaisia ihmisiä ja yksilöllisiä elämäntarinoita, jotka eivät usein kuitenkaan tule nähdyiksi ja kuulluiksi. Näyttely kysyy, mitä tapahtuu Suomeen saapumisen jälkeen ja mitkä asiat saavat uuden kotimaan tuntumaan kodilta.

Koko kuva –tarinoita maahanmuuton takaa on kuuden keskenään erilaisen tarinan ympärille rakentuva näyttely, jossa valokuvat ja henkilöhaastatteluiden pohjalta kirjoitetut tarinat muodostavat keskustelevan kokonaisuuden. Näyttely avaa myös siirtolaisuuden ja pakolaisuuden globaalia mittakaavaa, moninaisia syitä muuton taustalla sekä valokuvattujen henkilöiden kotimaiden tilannetta YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tilastojen ja tietojen pohjalta.

Projekti on toteutettu osallistujien ehdoilla ja valokuvat on otettu heidän valitsemassaan turvallisessa ja tärkeässä ympäristössä. Tarinoiden keskiöön nousevat ihmiset ovat kotoisin maailman eri kolkista ja saapuneet Suomeen erinäisistä syistä; rakkauden perässä, opiskelemaan sekä kiintiöpakolaisena turvaan sodan ja vainon kauheuksia.

Näyttely on nähtävissä Rovaniemen kaupunginkirjastossa (Jorma Eton tie 6) ajalla 20.6–16.7.2023. Näyttelyyn on vapaa pääsy kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Näyttelytila on esteetön.

ma–to klo 9.00–19.00
pe klo 9.00–17.00
la klo 9.00–15.00
su suljettu

Lämpimästi tervetuloa!

Tiedot

Alkaa:
20.6.2023
Loppuu:
16.7.2023
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Pakolaisapu

Tapahtumapaikka

Rovaniemen kaupunginkirjaston pääkirjasto
Jorma Eton tie 6
Rovaniemi,96100Suomi
+ Google Map