Pakolaisapu etsii jälleen kotoutumista edistävää tahoa KotoTeko 2024 -tunnustuksen saajaksi

Naiset juttelevat toisilleen. Taustalla kaksi naista ja etualalla takaraivo.

Suomen Pakolaisapu jakaa tänä vuonna neljännen kerran KotoTeko-tunnustuksen taholle, joka innovatiivisella ja inklusiivisella toiminnallaan edistää maahanmuuttaneiden kotoutumista ja yhteiskunnan kykyä vastaanottaa tulijoita. Vuoden 2024 valinnassa painotetaan erityisesti suomalaisen työelämän yhdenvertaisuuden edistämistä ja maahanmuuttaneiden työllisyyden vahvistamista.

KotoTeko-tunnustuksella Pakolaisapu haluaa nostaa esiin Suomessa tehtävää hienoa ja moninaista työtä kotoutumisen edistämiseksi sekä kannustaa toimintaa tekeviä tahoja kehittämään ja jakamaan hyväksi todettuja käytäntöjä. Tunnus jaetaan kahden vuoden välein.

– On erittäin tärkeää, että suomalaisessa työelämässä kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet. Juuri siksi näemme, että työelämän yhdenvertaisuuden kehittämiseen tulee panostaa. Tunnustuksella tahdomme nostaa esiin hienoja käytänteitä, joilla yhdenvertaisempaa ja reilumpaa työelämää rakennetaan Suomessa, Pakolaisavun kotimaan ohjelmajohtaja Kaisa Kannuksela kertoo.

KotoTeko 2024 -tunnustus jaetaan torstaina 14.11. Turussa kotoutumisen valtakunnallisen Integration 2024 -tapahtuman iltajuhlan yhteydessä. Ehdotukset KotoTeko 2024 -tunnustuksen saajaksi tulee lähettää viimeistään 11.8.2024.

Tunnustuspalkinnon saajasta päättää Suomen Pakolaisapu ry:n hallitus erillisen valintaraadin suositusten perusteella. Tänä vuonna raatiin kuuluvat Googlen muutosjohtaja Yacine Samb, SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori Sami Itani, Vuoden pakolaismies 2022 Aladdin Delli sekä Pakolaisavun antirasismin asiantuntija Eva Udeh ja työ- ja elinkeinoyksikön päällikkö Joonas Rentola.

KotoTeko 2024 -tunnustuksen säännöt

Palkinto myönnetään toimintamallille, palvelulle, tuotteelle tai teknologialle, joka edistää suomalaisen työelämän yhdenvertaisuutta ja maahanmuuttaneiden kiinnittymistä työelämään. Palkintoa voivat hakea esimerkiksi yritykset, kunnat, järjestöt tai verkostot. Lisäksi myös yksityishenkilöt voivat ehdottaa palkinnon saajaksi kriteerejä täyttävää tahoa.

Ehdotuksessa tulee olla tiivis kuvaus siitä, mitä tunnustuksen arvoista on tehty ja miksi kyseistä tahoa esitetään tunnustuksen saajaksi. Lisäksi tulee ilmaista ehdokkaan suostumus mahdollisen tunnustuksen vastaanottamiseen. Ehdokkaan on oltava käytettävissä tunnustuksenjakotilaisuudessa sekä valmis antamaan medialle haastatteluita.

Tunnustuksen hakuhetkellä mahdollisen tunnustuksen saajan tulee olla edelleen aktiivisesti jatkamassa toimintaa, jolle tunnustusta haetaan. Palkinto voidaan myöntää myös toiminnalle, joka on jo päättynyt, mutta jota joku toinen taho hyödyntää kotoutumisen tukemisessa.

Ehdotuksen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ehdotusten tekeminen on kaikille avointa ja ehdokasasettelua eri puolilta Suomea rohkaistaan. Tunnustuksen saajasta päättää Suomen Pakolaisapu ry:n hallitus. Tunnustus jaetaan 14.11.2024.

Ehdotukset jätetään Pakolaisavun lomakkeella. Ehdotusten tulee olla perillä Suomen Pakolaisavussa sunnuntaina 11.8.2024 klo 23.59 mennessä. Tunnustusta voi hakea uudelleen seuraavalla hakukerralla.

Lisätietoja:

Kaisa Kannuksela, kotimaan ohjelmajohtaja
kaisa.kannuksela(a)pakolaisapu.fi
p. 044 742 9213