Puhutaan!

Puhutaan!-ryhmissä vapaaehtoiset suunnittelevat ja järjestävät säännöllisiä keskusteluryhmiä maahan muuttaneiden arjen kielitaidon tueksi. Suullista kielitaitoa harjoitellaan erilaisten pelien, sana- ja kuvakorttien sekä eläytymisharjoitusten avulla. 

Kenelle?

Tehtävä sopii vapaaehtoisille, joilla on vahva suomen kielen taito ja halua kehittyä ryhmänohjaajina. Ryhmässä jokainen vapaaehtoinen on vuorollaan vastuussa tapaamisen alustamisesta ja järjestelyistä. Toiminnan suunnittelussa pääsee hyödyntämään luovuutta sekä omia ideoita, ja se on myös oiva tilaisuus oppia erilaisista kulttuureista.

Koulutus ja tuki

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan syksyisin ja keväisin. Vapaaehtoisten tukena toimii sähköinen menetelmäpankki, josta löytyy ideoita teemoihin, menetelmiin ja ryhmätapaamisen suunnitteluun. Koulutetut vapaaehtoiset sitoutuvat suunnittelemaan ja järjestämään ryhmää vähintään kevät- tai syyskauden. Ilmoitamme Pakolaisavun verkkosivuilla, uutiskirjeessä ja sosiaalisen median kanavissa, kun uusi Puhutaan!-ohjaajahaku avautuu!

 

Puhutaan!-toiminnassa on ollut paljon unohtumattomia hetkiä. On aina mahtavaa huomata, että samat tyypit tulevat uudelleen ja uudelleen: ilmeisesti osallistujat ovat kokeneet meidän keskustelut mielekkääksi ja hyödylliseksi. Tuntuu, että ryhmässä kaikki uskaltavat olla omia itsejään.

 

Aktiiviset Puhutaan!-ryhmät:

Huom: ryhmät joulutauolla. Vuoden 2019 aloituspäivistä ilmoitetaan näillä sivuilla ja Facebookissa.

Tyhjennä
    {{letter}}
  • {{item.glossary_item_title}}