Lähiluotsi

Vapaaehtoiset lähiluotsit suunnittelevat ja järjestävät turvapaikanhakijoille vapaa-ajan toimintaa, jossa pääpaino on lähiympäristöön tutustumisessa, yhdessäolossa sekä alkuvaiheen kotoutumisen edistämisessä.

Kenelle?

Tehtävä sopii vapaaehtoisille, jotka ideoivat ja toteuttavat mielellään vapaa-ajan toimintaa, ovat joustavia ja haluavat tuoda positiivista vaihtelua turvapaikanhakijoiden haasteelliseen arkeen. Toiminnassa vapaaehtoisen on mahdollisuus kehittää ryhmänohjaustaitoja ja omaa paikallistuntemustaan, käyttää monipuolisesti eri kieliä ja oppia uutta eri kulttuureista.

Koulutus ja tuki

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan syksyisin ja keväisin. Vapaaehtoiset sitoutuvat suunnittelemaan ja järjestämään toimintaa vähintään kevät- tai syyskauden joka tai joka toinen viikko. Ilmoitamme Pakolaisavun verkkosivuilla, vapaaehtoisten uutiskirjeessä ja sosiaalisen median kanavissa, kun uusi lähiluotsien haku avautuu!

Kun astuu vastaanottokeskukseen, jossa on parikymmentä juuri toisensa tavannutta ihmistä työn touhussa hymy huulillaan, ja ymmärtää, että on itse ollut tekemässä tuon kohtaamisen mahdolliseksi, ei voi kuin hymyillä muiden mukana. 

Aktiivista vastaanottokeskustoimintaa järjestetään tällä hetkellä Espoossa, Helsingissä ja Tampereella.