Kaveriksi

Kaveriksi-järjestäjänä toimit avainroolissa edistämässä kotoutumista ja vuorovaikutusta paikallisen väestön ja maahan muuttaneiden välillä.

Vapaaehtoiset järjestävät Kaveriksi-kohtaamistapahtumia, joissa vasta maahan muuttaneet ja paikalliset asukkaat voivat tutustua ja löytää yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Vapaaehtoiset Kaveriksi-järjestäjät vastaavat tapahtumaan liittyvistä järjestelyistä Pakolaisavun työntekijöiden tuella.

Kenelle?

Tehtävä sopii itsenäisille ja aikaansaaville vapaaehtoisille, joilla on halua kehittää taitojaan tapahtumajärjestäjänä ja edistää konkreettisesti kotoutumista. Tapahtuman järjestäminen on mahdollisuus kehittää viestintä- ja ryhmänohjaustaitoja, oppia osallistavia menetelmiä ja harjoittaa selkokielistä ilmaisua.

Koulutus ja tuki

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan syksyisin ja keväisin. Koulutetut vapaaehtoiset sitoutuvat järjestämään vähintään kaksi tapahtumaa yhdessä vapaaehtoisparin kanssa. Pakolaisapu tukee vapaaehtoisia tapahtumatiedotuksessa, ylläpitää ohjaajan materiaalipakettia sekä järjestää virkistys- ja kehittämistapahtumia. Ilmoitamme verkkosivuillamme, vapaaehtoisten uutiskirjeessä ja sosiaalisen median kanavissa, kun uusi Kaveriksi-järjestäjähaku avautuu!

 

Kaveriksi-toiminta tarjoaa sellaista arkista kosketuspintaa siihen, miten erilaisten ihmisten kanssa voi olla. Ajatus tavallisesta tutustumisesta tämän toiminnan myötä on se, mikä kiehtoo minua. Se on se juttu, mitä ihmiset tarvitsevat.

 

Tulevat Kaveriksi-tapahtumat:

Tyhjennä
    {{letter}}
  • {{item.glossary_item_title}}