Globaalikasvattaja

Globaalikasvattajana toimit innostavana muutoksentekijänä koulumaailmassa, jossa pidät pakolaisuuteen ja kehityskysymyksiin liittyviä oppitunteja lapsille ja nuorille.

Kenelle?

Tehtävä sopii vapaaehtoiselle, jota kiinnostaa pakolaisten oikeuksien edistäminen, ryhmien ohjaaminen ja vaikuttava vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa. Globaalikasvattajana opit itse lisää pakolaisuudesta, kehität esiintymis- ja ryhmänohjaustaitojasi sekä kasvatat tietämystäsi globaalikasvatuksesta myönteisen muutoksen moottorina.

Koulutus ja tuki

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan syksyisin. Pakolaisavulta saat valmiit oppituntisisällöt, menetelmät ja muut tarvittavat materiaalit onnistuneen vierailun pitämiseen. Koulutetut vapaaehtoiset sitoutuvat pitämään vähintään kuusi oppituntia kouluvuoden aikana. Vierailuja tehdään arkisin päiväsaikaan. Ilmoitamme verkkosivuillamme, vapaaehtoisten uutiskirjeessä ja sosiaalisen median kanavissa, kun uusi globaalikasvattajien haku avautuu!

Mieleenpainuvin hetki oli, kun globaalikasvatustunnin jälkeen eräs oppilas tuli vielä käytävällä jatkamaan keskustelua tunnin herättämistä ajatuksista. Oli hienoa huomata, kuinka oppilaan ja minun välillä vallitsi selvästi luottamus: hän vaikutti tulleensa kuulluksi epäluuloineenkin ja samalla oli todella rohkeasti myös vastaanottavainen.

– Globaalikasvattaja, Helsinki