Haemme ohjaajia neuvontatyöhön

Haluatko työskennellä arvostetussa kansainvälisessä järjestössä? Haluatko edistää ihmisoikeuksien toteutumista omalla ammattitaidollasi? Haluatko olla osa huipputiimiä?
 
Suomen Pakolaisapu hakee osaavaan joukkoonsa kahta ohjaajaa Kurvi-tiimiin opintovapaiden sijaisuuksiin.
 
Kurvi on arvostettu ja vakiintunut maahanmuuton kysymyksiin erikoistunut asiantuntijatiimi, joka tukee ja ohjaa maahanmuuttaneita sekä kouluttaa alan ammattilaisia. Kurvin ohjaajana tehtäviisi kuuluu aikuisten maahanmuuttaneiden neuvonta ja ohjaus. Tuet maahanmuuttaneita hyödyntämään omia voimavarojaan sekä löytämään elämälleen mielekkään suunnan. Työtäsi voi kuvailla vaativaksi sosiaalityöksi, jossa autat maahanmuuttaneita mm. oleskelulupiin, perheenyhdistämiseen, asumiseen, opintoihin ja terveyteen liittyvissä asioissa sekä muissa teemoissa, joissa asiakas kaipaa asiantuntemustasi. Työ on jalkautuvaa – autamme siellä, missä apua tarvitaan. Tehtävään sisältyy sidosryhmä- ja viranomaisyhteistyötä, jonka lisäksi osallistut niin asiakastyön kuin koulutustenkin kehittämiseen, seurantaan ja arviointiin. Tukenasi sinulla on Kurvin ammattitaitoinen tiimi sekä Pakolaisavun laaja asiantuntemus.
 
Edellytämme hakijalta:
 
  • Ammattikorkeakoulututkinto tai muu vastaava osaaminen (sosiaalialan tutkinto eduksi)
  • vähintään 3 vuoden kokemusta sosiaalialan asiakastyöstä
  • kokemusta neuvonta- ja ohjaustyöstä
  • suomalaisen palvelujärjestelmän ja yhteiskunnan laajaa tuntemusta
  • asiantuntemusta kotoutumisen alalta sekä osaamista pakolaisuuden ja maahanmuuton sisällöistä
  • kokemusta sidosryhmä- ja verkostotyöstä
  • sujuvaa suullista ja kirjallista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa. Muu kielitaito katsotaan eduksi (mm. somalia, dari)valmiutta liikkuvaan työhön pääkaupunkiseudulla
Arvostamme:
 
  • kohtaavaa työotetta
  • kehittämisorientoitunutta ja itsenäistä työtapaa
  • hyviä tietoteknisiä ja tiedonhakutaitoja
Tarjoamme sinulle kattavan työterveyshuollon, mukavan ja dynaamisen työyhteisön, kannustavan tiimin, joustavat työkäytännöt sekä mahdollisuuden kehittyä ja nähdä työsi jälki. Tuemme myös työn ja yksityiselämän yhteensovittamista. Työskentely tapahtuu hybridimallin mukaisesti Helsingin Vallilassa sijaitsevassa toimistossamme sekä etänä ja asiakastapaamispaikoissa. Suomen Pakolaisapu on yhdenvertainen työnantaja. Toivomme hakemuksia kaikenikäisiltä ja eri taustoista tulevilta hakijoilta.
 
Tehtäviin sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkausta.
 
Nyt haettavana olevat tehtävät ovat määräaikaisia opintovapaan sijaisuuksia, joiden kestot ovat:
 
1. Ohjaajan sijaisuus 1.6.2022–31.1.2023
2. Ohjaajan sijaisuus 1.6.2022–15.8.2023
 
Kirjoita hakemukseen, kumpaa sijaisuutta ensisijaisesti haet, tai mikäli olet käytettävissä molempiin. Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 13.5.2022 osoitteeseen rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla ”Ohjaaja, Kurvi”.
 
Lisätietoja tehtävästä antaa ohjelma- ja kehitysjohtaja Tuuli Nikula 6.5.2022 klo 13–15, p. 044 761 6556. Haastattelut järjestetään 20.5., mutta niitä voidaan pitää tarvittaessa jo hakuaikana. Tehtävät alkavat 1.6. tai sopimuksen mukaan.
 
Suomen Pakolaisapu on Suomen suurin pakolais- ja siirtolaiskysymyksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Tuemme yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä kotoutumisessa ja vahvistamme toimivia väestösuhteita. Yli 50 vuoden aikana työmme on vaikuttanut Suomen lisäksi Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa ja Euroopassa.