Kouluttaudu vapaaehtoiseksi Suomi-luotsiksi ke 9.9.2020!

Pakolaisavun vapaaehtoisia

Tahdotko tukea maahanmuuttajia kielitaidon vahvistamisessa, opinnoissa tai arjen asioinnissa? Kouluttaudu Pakolaisavun vapaaehtoiseksi Suomi-luotsiksi!

Koulutuksessa perehdytään Suomi-luotsin tehtävään, toiminnan sisältöön, haasteisiin ja ratkaisuihin sekä vapaaehtoisten tukeen. Lisäksi tutustutaan etätapaamisvinkkeihin.

Aika: 9.9.2020 klo 17-20

Paikka: Zoom (verkkokoulutus, lähetämme osallistumislinkin ja ohjeet ilmoittautuneille)

Suomi-luotsina tuet kotoutujaa suomen kielen harjoittelussa, opiskelussa ja läksyissä, vapaa-ajan toiminnan löytämisessä, sähköisessä asioinnissa ja tiedonhaussa tai kaupungissa liikkumisessa. Tuki voi olla keikkaluontoista tai jatkua pidempään, esim. 1-2 kertaa kuukaudessa puolen vuoden ajan. Tapaamiset voivat tapahtua kasvokkainen tai etäyhteyksien kautta.

Vapaaehtoistehtävä sopii hyvin itsenäiselle ja sosiaaliselle vapaaehtoiselle, jolla on hyvät tiedonhakutaidot. Vapaaehtoisella tulee olla perustiedot suomalaisesta yhteiskunnasta. Myös kielitaidosta ja omasta ulkomaankokemuksesta voi olla hyötyä. Suomi-luotsit ovat rinnalla kulkijoita kotoutumisessa ja uuteen maahan asettumisessa. Tehtävä on aikatauluiltaan joustava, sillä voit tarttua sinulle sopivaan keikkaan ja sopia itse mahdollisista jatkoaikatauluista.

Ilmoittaudu nyt ja aloita tärkeä työ Pakolaisavun tiimissä! Voit ilmoittautua mukaan täällä: https://form.jotform.com/Pakolaisapu/suomiluotsikoulutus.

Ilmoittautuminen päättyy 6.9.2020. Ilmoittautuneille lähetetään ennakkotehtävä sähköpostitse, sekä tietoa mahdollisuudesta suorittaa laajempi vapaaehtoisten kotoutumistyön koulutus itseopiskellen (valinnainen).