Haemme vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaa

Rosanna ja Elina Pakolaisavun tapahtumassa

Haluatko työskennellä arvostetussa kansainvälisessä järjestössä? Haluatko tehdä merkityksellistä työtä yhteiskunnallisen hyvän eteen osana huipputiimiä?

Suomen Pakolaisavun kansalais- ja järjestötoiminnan osasto hakee osaavaan joukkoonsa innostunutta ja kehittämisotteista

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntijaa (vanhempainvapaan sijaisuus)

Kansalais- ja järjestötoimintaosasto vastaa Suomen Pakolaisavun vapaaehtoistoiminnasta ja kansalaisaktiivisuutta tukevista toiminnoista. Osasto toimii yhteiskunnallisen muutoksen ytimessä.

Tehtävästä:

Vapaaehtoistoiminnan asiantuntijana vastaat Pakolaisavun vapaaehtoistoiminnan kokonaisuudesta. Tehtäviisi kuuluu toimintaympäristön analysointi, vapaaehtoistoiminnan, globaalikasvatuksen ja kansalaisaktiivisuuden eri muotojen suunnittelu, kehittäminen ja koordinointi. Vastaat myös vapaaehtoisten koulutuksesta ja tuesta sekä teet valmistelevaa hankesuunnittelua ja hallinnollista työtä. Tehtävässäsi sinua tukee esihenkilösi, työparisi ja korkeakouluharjoittelija sekä Pakolaisavun asiantunteva henkilöstö.

Tehtävässäsi saat tilaisuuden työskennellä näköalapaikalla Suomen johtavassa ja kansainvälisestikin tunnetussa pakolaisasioihin erikoistuneessa järjestössä. Teet tiivistä yhteistyötä mahtavien vapaaehtoisten, monipuolisen kumppaniverkoston sekä järjestön eri yksiköiden kanssa. Hallitset kokonaisuuksia ja kehität järjestömme vapaaehtoistoimintaa tavoitteellisesti. Olet idearikas, ja sinulla on rohkeutta kokeilla uusia asioita ja menetelmiä. Teet tärkeää työtä, jolla on suuri merkitys koko järjestön tulevaisuudelle.

Me tarjoamme sinulle mukavan ja dynaamisen työyhteisön, kattavat työsuhde-edut sekä mahdollisuuden kehittyä asiantuntijana. Tuemme työn ja yksityiselämän yhteensovittamista. Pakolaisapu on yhdenvertainen työnantaja. Toivomme hakemuksia kaikenikäisiltä ja eri taustoista tulevilta hakijoilta.

Edellytämme hakijalta:

 • vähintään korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta ja vähintään kolmen vuoden kokemusta kansalaisjärjestö- tai vapaaehtoistyön suunnittelusta sekä kehittämisestä
 • kykyä kokonaisuuksien hallintaan
 • kykyä tavoitteelliseen yhteistyöhön
 • kokemusta esiintymisestä, koulutusmenetelmistä ja kouluttamisesta
 • kykyä työskennellä itsenäisesti ja oma-aloitteisesti
 • erinomaisia tiimityöskentelytaitoja
 • ymmärrystä globaalikasvatukseen ja maahanmuuttoon liittyvistä teemoista
 • erinomaista suomen kielen taitoa sekä sujuvaa englannin kielen kirjallista ja suullista käyttöä
 • valmiutta matkustaa Suomessa ja tehdä satunnaisesti ilta- ja viikonlopputöitä

Katsomme eduksi:

 • hankesuunnittelu ja -hallinto-osaamista
 • seuranta- ja arviointiosaamista
 • kykyä ja rohkeutta ideoida, kokeilla ja kehittää

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkausta. Työsuhde on määräaikainen vanhempainvapaan sijaisuus ja alkaa sopimuksen mukaan syyskuussa. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Mikäli olet etsimämme asiantuntija, lähetä hakemuksesi viimeistään 5.8.2020 mennessä osoitteeseen rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla ”Vapaaehtoistoiminnan asiantuntija”.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehittämisjohtaja Tuuli Nikula, p. 044 761 6556, ma 29.6.2020 klo 12-15 ja ma 3.8.2020 klo 9-11.

Suomen Pakolaisapu on Suomen suurin pakolais- ja siirtolaiskysymyksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Autamme vuosittain tuhansia ihmisiä toipumaan konflikteista ja kotoutumaan uusiin yhteiskuntiin. Yli 50 vuoden aikana työmme on näkynyt Suomen lisäksi Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa ja Euroopassa. Lisätietoa järjestöstä: www.pakolaisapu.fi.