Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoishaku on auki

Aikuisopiskelijoita oppitunnilla Ugandassa

Haluatko olla osa globaalia muutostarinaa? Kiinnostaako sinua kansainvälinen vapaaehtoistyö kehitysyhteistyön ja humanitaarisen työn hankkeissa? Haluatko kehittää ja kehittyä? Nyt siihen on hyvä mahdollisuus, sillä Suomen Pakolaisapu ja Opettajat ilman rajoja -verkosto hakevat vapaaehtoisia opetus- ja kasvatusalan osaajia kehitysyhteistyön ja humanitaarisen työn hankkeisiin Ugandassa, Keniassa, Kambodžassa, Myanmarissa ja Palestiinalaisalueilla.

Tehtävät vaihtelevat riippuen paikasta. Tarvetta on osaamiselle esimerkiksi opettajien pedagogisten taitojen vahvistamisessa ja opintomateriaalin sekä opinto-ohjauksen kehittämisessä.

Suomen Pakolaisavulla on haussa yksi paikka Ugandassa aikuiskoulutusmateriaalien kehittäjälle. Vapaaehtoistyön kesto on 5–10kk, alkaen mieluiten helmikuussa 2020 (neuvoteltavissa).

Suomen Pakolaisavun Ugandan maatoimistolla vielä tammikuuhun 2020 saakka työskentelevä vapaaehtoinen aikuiskoulutusmateriaalien kehittäjä Elina Tuusa kertoo, että antoisinta vapaaehtoisena olemisessa on ollut hyödyntää pedagogisia taitojaan toisenlaisessa ympäristössä, kuin mihin on Suomessa tottunut. Hänen mukaansa vapaaehtoisuus on oiva tapa oppia Ugandan pakolaistilanteesta ja Ugandasta maana sekä avartaa omaa maailmankuvaansa.

Pakolaisasutusalueilla oleminen auttaa ymmärtämään yhteisöjen todellisuutta ja toiveita, jotta lukutaidon opettelun lomassa voidaan parhaiten auttaa heitä eteenpäin. Moni haluaa oppia lukemaan, jotta ymmärtäisi sairaalasta saadut reseptit, tietäisi kuka soittaa puhelimella, voisi auttaa lapsia läksyissä sekä oppisi laskemaan ja jotta voisi tehdä kauppoja ja pyörittää yritystoimintaa.”

Elina suosittelee vapaaehtoisuutta kaikille opettajille tai pedagogeille, joilla on taitoa kohdata ihmisiä, halua hypätä tuntemattomaan ja intoa kehittää pakolaisten aikuiskoulutusta.

Vapaaehtoishaku on nyt auki! Hae 10.11. mennessä. Ammattitaidollasi voidaan saada merkittävää positiivista muutosta ihmisten elämään kohdemaissamme. Hakemaan pääset täältä! 

 

Opettajat ilman rajoja -logo, kirkon ulkomaanapu