Vapaaehtoisia työelämämentoreita osaksi uutta maahanmuuttajien työllisyystoimintaa!

Kiinnostaako sinua maahanmuuttajatyönhakijoiden asema suomalaisilla työmarkkinoilla? Haluatko olla mukana edistämässä maahanmuuttajien pääsyä työelämään? Tahdotko jakaa osaamistasi ja tietojasi suomalaisesta työelämästä ja -kulttuurista? Hae Pakolaisavun työelämämentoriksi!

Suomen Pakolaisavussa tehdään työtä uusia alkuja varten. Olemme aloittaneet keväällä 2019 Sauma-hankkeen, jossa autamme työnantajia ja maahan muuttaneita työnhakijoita löytämään toisensa. Työnhakijat osallistuvat työelämävalmennusryhmään, jossa käymme läpi sekä työnhakuun että suomalaiseen työelämään, työntekijän oikeuksiin ja vastuisiin sekä työnaloitukseen liittyviä käytäntöjä. Teemme yhteistyötä työvoimaa tarvitsevien yritysten kanssa ja kuljemme henkilön työllistyessä hänen rinnallaan ensimmäiset kuusi kuukautta. Nyt etsimme vapaaehtoisia työelämämentoreita tukemaan toimintaamme.

Työelämämentoreita tarvitaan
1) työnhakupajalla (1–2kk ajan, 2–4 krt/kk)
Työnhakupajalla valmennettavat hakevat työpaikkaa tietokoneilla ryhmässä kerran viikossa. Työelämämentori tarjoaa henkilökohtaista tukea valmennettaville yhdessä Pakolaisavun työntekijöiden kanssa:
• tietokoneella tapahtuvassa työpaikkojen etsimisessä
• työhakemusten ja CV:n kirjoittamisessa sekä lähettämisessä
• työhaastatteluun valmistautumisessa.

2) parimentoritapaamisissa (6kk ajan, 1–2krt/kk)
Jos valmennettava työllistyy, voimme muodostaa mentoriparin. Mentori tukee mentoroitavaa työsuhteen alkuvaiheessa. Tavoitteena on edistää sopeutumista suomalaiselle työpaikalle ja auttaa mentoroitavaa:
• ymmärtämään ja purkamaan työelämän tilanteita
• tutustumaan suomalaiseen työelämään sekä työntekijän vastuisiin ja velvollisuuksiin
• vahvistamaan suomen kieltä.

Pakolaisavun vapaaehtoisena työelämämentorina
• edistät konkreettisesti maahanmuuttajien asemaa työmarkkinoilla
• osallistut perehdytykseen, jossa saat eväät ja työkalut työelämämentorina toimimiseen
• pääset kartuttamaan yksilö- ja pienryhmätyöskentelytaitojasi
• opit järjestötyöstä ja kerrytät arvokasta kokemusta, josta saat osallistumisjaksosi jälkeen todistuksen
• olet osa Pakolaisavun laajaa vapaaehtoisverkostoa, inspiroidut uusien ihmisten tapaamisesta ja saat sparrausta asiantuntevalta henkilökunnaltamme.

Odotamme sinulta:
• myönteistä asennetta, halua oppia uutta ja kohdata ihmisiä
• kiinnostusta maahanmuuton ja työllisyyden teemoihin
• valmiuksia tukea internetin kautta tapahtuvaa työnhakua
• suomalaisen työelämän tuntemusta ja työkokemusta
• sujuvaa suomen kielen taitoa.

Mentorien perehdytys on Pakolaisavun toimistolla keskiviikkona 24.4.2019 klo 17–20. Koulutamme vapaaehtoiset, jotka voivat sitoutua mentoreiksi 2–4 työnhakupajaan toukokuussa. Työpajat ovat kerran viikossa iltaisin. Voit osallistua loppukeväästä perehdytykseen parimentoroinnista ja halutessasi aloittaa parimentoroinnin työnhakuvalmennuksen kautta työllistyneen henkilön kanssa kesällä 2019.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, kirjoita motivaatioteksti, jossa kerrot lyhyesti itsestäsi, tärkeimmistä työkokemuksistasi, koulutuksestasi ja muusta osaamisestasi sekä miksi haluaisit osaksi Pakolaisavun työelämätoimintaa. Täytä sitten ilmoittautumislomake ja liitä motivaatioteksti osaksi sitä viimeistään 17.4.2019.

Hakulomake: surveymonkey.com/r/tyoelamamentori-koulutus

Lisätietoja vapaaehtoistehtävästä:
Jenni Tahvanainen, jenni.tahvanainen@pakolaisapu.fi

Suomen Pakolaisavun visio on Suomi, jossa jokaisella on oma paikkansa yhteiskunnan tasavertaisena jäsenenä. Pakolaisapu tarjoaa asiantuntijatukea ja kotoutumista edistäviä palveluita viranomaisille, järjestöille ja kotoutujille. Toiminta kattaa koko kotoutumisen kaaren juuri maahan saapuneista pakolaisista ja siirtolaisista Suomessa pitempään olleisiin maahanmuuttajiin.