Tule meille töihin – haemme nyt kouluttajaa!

Haluatko työskennellä arvostetussa kansainvälisessä järjestössä? Haluatko olla kehittämässä yhteiskunnallisesti mielenkiintoista ja merkittävää kotouttavaa työtä näköalapaikalla? Haluatko tulla osaksi huipputiimiä?

Suomen Pakolaisavun yhteisötyön yksikkö hakee Navigaattori – kohti monimuotoisia kuntia -hankkeeseen kokenutta

Kouluttajaa

 

Tehtävästä:

Etsimme Navigaattori – kohti monimuotoisia kuntia -hankkeeseen kouluttajaa, joka vastaa omakielisen yhteiskuntaorientaation kouluttajien koulutuksesta. Omakielinen yhteiskuntaorientaatio on kurssi, jossa hiljattain maahan muuttaneet saavat tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta omalla äidinkielellään. Kurssi perustuu dialogiseen työotteeseen ja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden oppimansa tiedon reflektointiin.

Kouluttajana vastaat omakielisen yhteiskuntaorientaation uusien kouluttajien koulutuskokonaisuuden suunnittelusta, järjestämisestä ja toteuttamisesta sekä edelleen kehittämisestä. Vastaat myös omakielisen yhteiskuntaorientaation kouluttajien työn seurannan ja arvioinnin suunnittelusta sekä toteutuksesta osana Navigaattori -hanketta, jota rahoittaa EU:n Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahasto.

Tehtävä on uusi, joten pääset rakentamaan siitä näköisesi. Tehtävässäsi työskentelet Suomen johtavassa ja kansainvälisesti tunnetussa pakolaisasioihin erikoistuneessa järjestössä. Teet tärkeää työtä, jolla on suuri merkitys koko järjestön toiminnalle sekä kotouttamistyön kentälle.

 

Arvostamme:

Motivoitunutta ja kehittämisorientoitunutta työotetta. Kykyä suunnitella koulutuskokonaisuuksia sekä omakielisen yhteiskuntaorientaation seurantaa ja arviointia. Kokemusta kouluttamisesta ja työstä kotouttamisen kentällä ja maahan muuttaneiden parissa. Erinomaisia yhteistyötaitoja sekä monipuolista kielitaitoa.

 

Edellytämme hakijalta:

  • vahvaa kokemusta monikulttuuristen ryhmien kouluttamisesta (vähintään 3 vuotta)
  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai vastaavia tietoja ja näyttöä pedagogisesta osaamisesta, erityisesti aikuiskoulutuksen puolella
  • kokemusta dialogisten menetelmien hyödyntämisestä koulutuksissa
  • syvällistä ymmärrystä kotoutumisprosessista
  • kykyä kouluttaa suomen kielellä sekä hyvää englannin kielen taitoa
  • valmiutta matkustaa Suomessa ja tehdä tarvittaessa ilta- ja viikonlopputöitä
  • erinomaisia esiintymis- ja verkostoitumistaitoja
  • hyviä tietoteknisiä taitoja

Tehtävä edellyttää kykyä itsenäiseen työskentelyyn, mutta tukenasi sinulla on esimiehen lisäksi Navigaattori-hankkeen viisihenkinen tiimi, johon kuuluu Pakolaisavun yhteisötyön yksikön työntekijöiden lisäksi työntekijöitä myös Diakonia-Ammattikorkeakoulusta sekä Kansainvälisestä siirtolaisuusjärjestö IOM:stä.

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkausta. Työsuhde on määräaikainen ajalla 2.1.2019 – 28.2.2021.

Mikäli olet etsimämme henkilö, lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 18.11.2018 mennessä osoitteeseen rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla ”Kouluttaja”.

Lisätietoja tehtävästä antaa yhteisötyön päällikkö Veera Vilkama (puh: 044 7924718) to 1.11.2018 klo 13-14 ja ma 12.11. klo 9-10. Haastattelut järjestetään viikolla 48.

 

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n virallinen edustaja pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Ugandassa ja Myanmarissa.