Webinaari 16.11.2018: Yhteiskuntaorientaatio ja asukastyö onnistuneen kuntaan kotoutumisen tukena

Pakolaisapu suosittelee, että omakielinen yhteiskuntaorientaatio otettaisiin Suomessa pysyväksi osaksi kotoutumispalveluita. Tule kuulemaan, miksi näin on! Tulevassa webinaarissamme selviää, mikä Pakolaisavussa kehitetty Omakielinen yhteiskuntaorientaatio-kurssi oikein on ja miten tunne, tarina ja luottamus liittyvät tähän.

Entä mitä on asukastyö ja miten se on hyvä huomioida kunnan vastaanottaessa pakolaisia? Minkälaisia kokemuksia saatiin Naapuruussovittelun keskuksen toteuttamasta konflikteja ennaltaehkäisevästä työstä?

Omakielistä yhteiskuntaorientaatiota sekä asukas- ja naapurustotyötä on kehitetty Pakolaisavun AMIF-rahoitteisessa Kotikunta-hankkeessa (2016-2018).

 

AIKA: 16.11.2018 klo 13-14

PAIKKA: Webinaari toteutetaan verkkovälitteisesti Zoom-työkalulla. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille.

KUVAUS: Webinaarissa esitellään, millainen on Pakolaisavussa kehitetty Omakielinen yhteiskuntaorientaatio. Mitkä elementit takaavat onnistuneen yhteiskuntaorientaation? Mitä Pakolaisapu voi tarjota yhteiskuntaorientaation järjestämiseksi? Minkälainen on yhteiskuntaorientaation kouluttajan rooli?

Pääset myös kuulemaan, mitä asukastyö tarkoittaa ja millaisia oppeja se tarjoaa. Käytännössä kyse on Naapuruussovittelun keskuksen tekemästä konflikteja ennaltaehkäisevästä naapurustotyöstä.

 

KOHDERYHMÄ: Webinaari on suunnattu pääasiassa kotoutumisen parissa työskenteleville, mutta siihen voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet.

TAPAHTUMAKIELI: Suomi

PUHUJAT: Kotikunta-hankkeen ja Naapuruussovittelun keskuksen asiantuntijat

 

ILMOITTAUDU: https://my.surveypal.com/Ilmoittautuminen_webinaari_Kotikunta

Webinaarin maksimiosallistujamäärä on 100 henkilöä.

LISÄTIETOJA: Heidi Nikula, Suunnittelija, heidi.nikula@pakolaisapu.fi