Haemme vapaaehtoisia kotoutumistyöhön

Pakolaisapu etsii nyt vapaaehtoisia kotoutumistyöhön!

Tahdotko olla konkreettisin teoin mukana rakentamassa Suomea, johon on helppo kotoutua? Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta maahan muuttaneiden parissa? Haluatko olla muutoksentekijä, joka mahdollistaa kohtaamisia, tukee suomen kielen oppimisessa tai rakentaa osallisuutta uuteen lähiympäristöön? Hae Pakolaisavun vapaaehtoisten koulutukseen!

Suomen Pakolaisavussa tehdään työtä uusia alkuja varten. Vapaaehtoiset ovat tärkeä osa laajaa vaikuttajaverkostoamme: he edistävät uusien tulijoiden kotoutumista, osallisuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Voit suunnitella ja toteuttaa valitsemaasi kotoutumisen konseptia yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa: Kaveriksi-tapahtumia, Puhutaan!-ryhmää tai liikkuvaa Lähiluotsi-toimintaa. Tutustu konsepteihin täällä: https://pakolaisapu.fi/osallistu/vapaaehtoiset/  . Koulutamme kaikki vapaaehtoiset tehtäviin, joten aiempaa kokemusta et tarvitse. Koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee valita, mitä konseptia tahdot toteuttaa ja mihin voit sitoutua syksyllä 2018.

 

Pakolaisavun vapaaehtoisena:

  • edistät maahan muuttaneiden kotoutumista konkreettisella tavalla
  • opit tapahtumanjärjestämisestä ja ryhmänohjauksesta sekä niihin liittyvistä menetelmistä
  • osallistut koulutukseen, josta saat eväät ja materiaalit vapaaehtoisena toimimiseen
  • pääset kartuttamaan ryhmäohjaustaitojasi
  • opit järjestötyöstä ja kerrytät arvokasta kokemusta, josta saat halutessasi todistuksen
  • olet osa Pakolaisavun laajaa vaikuttajaverkostoa, inspiroidut uusien ihmisten tapaamisesta ja saat sparrausta asiantuntevalta henkilökunnaltamme

Odotamme sinulta:

  • myönteistä asennetta ja intoa oppia uutta
  • kiinnostusta pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon sekä ihmisten kanssa toimimiseen
  • sitoutumista syksyn toimintakauteen (ks. Tarkemmin tehtäväkohtaiset kuvaukset hakulomakkeen yhteydessä)
  • mahdollisuutta osallistua Helsingissä 22.–23.9.2018 järjestettävään koulutusviikonloppuun

 

Tällä hetkellä haemme vapaaehtoisia kotoutumistyöhön pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Turkuun, Lahteen ja Ouluun. Pakolaisapu korvaa mahdolliset koulutuksesta aiheutuvat matkakulut ja järjestää majoituksen.

Tahdotko mukaan? Mikäli kiinnostuit tehtävästä, kirjoita motivaatiokappale, jossa kerrot itsestäsi, kiinnostuksen kohteistasi ja siitä, miksi haluaisit osaksi Pakolaisavun vaikuttajaverkostoa. Täytä sitten ilmoittautumislomake ja liitä motivaatiokappale osaksi sitä (erillinen kohta) viimeistään 9.9.2018.

Hakulomakkeeseen: https://my.surveypal.com/koulutus-vapaaehtoiset

 

Lisätietoja vapaaehtoistehtävästä antaa Suvi Niemelä, suvi.niemela@pakolaisapu.fi.

 

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kumppani pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Ugandassa, Liberiassa ja Myanmarissa.