Tule meille töihin: Haemme vapaaehtoistoiminnan assistenttia

Suomen Pakolaisapu hakee nyt osaavaan joukkoonsa viestintätaitoista vapaaehtoistoiminnan assistenttia.

Suomen Pakolaisavun vapaaehtoistoiminta keskittyy kotoutumisen, yhdenvertaisen asenneilmapiirin ja aktiivisen kansalaisuuden edistämiseen. Vapaaehtoisemme toimivat mm. Puhutaan! -suomen kielen ryhmien vetäjinä, Kaveriksi-kohtaamistapahtumien järjestäjinä, globaalikasvattajina kouluissa sekä Lähiluotseina vastaanottokeskuksissa eri puolilla Suomea.

Tehtävästä:

Vapaaehtoistoiminnan assistentti osallistuu vapaaehtoistoiminnan suunnitteluun ja koodinointiin yhdessä muun tiimin kanssa. Assistentin toimenkuvassa painottuvat monipuoliset viestinnän työtehtävät: vapaaehtoistoiminnasta tiedottaminen (mm. uutiskirje, someviestintä), vapaaehtoisille viestiminen sekä materiaalien valmistelu. Assistentti vastaa tiimin koulutusten ja tapahtumien käytännönjärjestelyistä sekä  raportoinnista. Osana vapaaehtoistoiminnan tiimiä assistentti osallistuu toiminnan kehittämiseen ja tekee yhteistyötä Pakolaisavun eri tiimien kanssa omien kiinnostuksen kohteiden ja osaamisen mukaan. Työpaikka sijoittuu Pakolaisavun Helsingin toimistolle.

 Tarjoamme:

 • kiinnostavan ja monipuolisen työkentän yhteiskunnallisesti ajankohtaisten asioiden parissa toimivassa organisaatiossa
 • innostavan mahdollisuuden kehittää ja tehdä vaikuttavaa ja merkityksellistä työtä vapaaehtoistoiminnan kentällä
 • mahdollisuuden oppia uutta ja kehittää itseään monikulttuurisessa ympäristössä ja mukavassa tiimissä
 • asiantuntevan mentorin ammatillisen kehittymisen tueksi

 Edellytämme:

 • erinomaista kirjallista ja suullista suomen ja englannin kielitaitoa
 • hyviä vuorovaikutustaitoja ja oma-aloitteisuutta
 • ryhmänohjaus- ja esiintymistaitoja
 • kiinnostusta vapaaehtoistoiminnan organisointiin, pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien edistämiseen sekä yhdenvertaisuuden vahvistamiseen
 • kiinnostusta projektinhallintoa ja järjestötoiminnan kehittämistä kohtaan
 • valmiutta työskennellä tarvittaessa iltaisin ja viikonloppuisin

 Lisäksi katsomme eduksi:

 • kokemuksen vapaaehtoistoiminnasta ja/tai sen organisoinnista
 • ymmärryksen pakolais- ja maahanmuuttokysymyksistä
 • sosiaalisen median osaamisen
 • viestinnälliset erityistaidot (esim. taittaminen, kuvankäsittely)
 • muun kielitaidon (esim. arabia, dari)

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkaa. Tehtävä on osa STEA:n Paikka auki -ohjelmaa ja siten määräaikainen (12kk). Paikka auki-ohjelman mukaisesti tehtävää hakevan henkilön tulee olla alle 30-vuotias tai osatyökykyinen sekä työtön työnhakija. Työ alkaa 14.8.2018 tai sopimuksen mukaan ja haastattelut järjestetään viikolla 32.

Toimita hakemuksesi 31.7.2018 mennessä osoitteeseen: rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla: Vapaaehtoistoiminnan assistentti

Puhelintiedusteluihin vastaa ma 30.7. klo 14-16 Suvi Niemelä p. 044 706 1531.

Suomen Pakolaisapu on vuonna 1965 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton suomalainen kansalaisjärjestö ja oman alansa näkyvä asiantuntija. Pakolaisapu tukee pakolaisia ja siirtolaisia toimimaan aktiivisesti arjessa ja yhteiskunnan jäseninä sekä edistää heidän oikeuksiensa toteutumista. Suomessa Pakolaisapu on YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n virallinen edustaja pakolaisasioiden tiedotuksessa. Siirtolaisten ja pakolaisten kotoutumisen tukemiseen keskittyvän Suomen työn lisäksi Pakolaisapu tekee kehitysyhteistyötä pitkittyneissä pakolaistilanteissa Ugandassa, Liberiassa ja Myanmarissa.