Haemme vapaaehtoisia Olenko rasisti? -kampanjaan!

Tahdotko edistää rasismista vapaata Suomea? Kaipaatko enemmän keskustelua ennakkoluuloista? Haluatko innostaa muutkin mukaan?

Jos vastauksesi kysymyksiin on kyllä, joo, tai vähän niinku, olet etsimämme henkilö!

Suomen Pakolaisavun Olenko rasisti? -kampanjalla haastamme suomalaiset tunnistamaan omia ennakkoluulojaan ja osallistumaan asennetalkoisiin tasavertaisemman yhteiskunnan puolesta. Järjestämme tiistaina 15.5. klo 17-19 starttitilaisuuden juuri teille, jotka tahdotte rakentaa yhdenvertaista Suomea yhdessä Pakolaisavun kanssa. Olet lämpimästi tervetullut, saavuit paikalla yhdessä tai yksin! Lisää tietoa tapahtumasta löydät Facebook-tapahtumasta täältä.

Kampanjan vapaaehtoisena voit osallistua yhteen tai useampaan tehtävään:

1. Varainkeruu

Vapaaehtoisena voit osallistua kampanjaan toteuttamalla oman keräyksen tai varainkeruutempauksen. Esittelemme tapaamisessa malleja erilaisiin varainkeeruumahdollisuuksiin. Keräyksen voit toteuttaa yksin, yhdessä muiden vapaaehtoisten tai ystäväporukan kanssa. Varainkeruulla mahdollistetaan ennakkoluuloja purkavia keskustelutilaisuuksia.

2. Festarit ja tempaukset

Toteutamme Maailma kylässä -festivaalilla 26.-27.5. ennakkoluuloja purkavan työpajan. Etsimme tapahtumaan avuksi innokkaita vapaaehtoisia, joille tuntemattomien lähestyminen ei ole ongelma. Vapaaehtoisena toimiminen antaa erilainen näkökulman festaritunnelman kokemiseen!

Järjestämme kevään aikana myös muita tempauksia. Tempaukset ovat mainio alusta käydä keskusteluita, purkaa omia ennakkoluulojaan ja edistää suvaitsevampaa ilmapiiriä. Suunnittelutapaamisessa pääset mukaan vaikuttamaan siihen, mitä voimme yhdessä tehdä.

3. Osallistuminen somessa

Kampanjamme lähettiläät Nasima Razmyar, Tuomas Enbuske, Elisabeth Rehn, Risto E.J. Penttilä, Iikka Kivi sekä Annu Lehtinen tunnustavat omia ennakkoluulojaan Facebookissa , Twitterissä ja Instagramissa. Tule mukaan keskustelemaan ja purkamaan ennakkoluuloja sosiaalisen median kanavissa  osallistumalla itse keskusteluun hashtageilla #olenkorasisti ja #asennetalkoot

Osoitteesta www.olenkorasisti.fi pääset myös itse testaamaan omat ennakkoluulosi ja haastamaan kaverinsa mukaan jakamalla testituloksen.