TULE VAPAAEHTOISEKSI

TULE VAPAAEHTOISEKSI

Pakolaisavun vapaaehtoisena edistät pakolaisten ja maahanmuuttajien kotoutumista ja heidän oikeuksiensa toteutumista. Kohtaat ihmisiä, opit uutta ja teet tärkeää vapaaehtoistyötä. Samalla rakennat kanssamme Suomea, jossa kaikkien on hyvä elää. 

Vapaaehtoistyömme antaa maahanmuuttajille kielitaitoa, hyvinvointia ja verkostoja. Lue lisää toimintamme tuloksista ja vapaaehtoistyön kuulumisista. Löydä sinulle sopiva tehtävä tältä sivulta ja ilmoittaudu mukaan. Toimintaa on Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Turussa. 

Kysyttävää? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää: vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi .

”Vapaaehtoistyössä kaikki ovat tasa-arvoisia ja tervetulleita. Voin auttaa muita, ja samalla opin heiltä paljon uutta.” 

– Katja, Pakolaisavun vapaaehtoinen

Kyllä, haluan vapaaehtoiseksi!

Koulutamme sinut tehtävääsi ja tuemme sinua vapaaehtoistyössä. Tervetuloa tiimiin!

LIITY VAPAAEHTOISEKSI

Innosta nuoria muutokseen

Globaalikasvattajana pidät koululaisille työpajoja pakolaisuudesta ja inspiroit heitä tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta. Kehität taitojasi ryhmänohjauksessa ja kouluttamisessa. Kouluttaudu nyt ilmaston ja pakolaisuuden globaalikasvattajaksi!

Ilmoittaudu koulutukseen

Tee suomen oppimisesta hauskaa

Puhutaan!-ryhmissä maahanmuuttajat harjoittelevat arjen kielitaitoa vapaaehtoisten kanssa. Ryhmät tapaavat viikoittain. Tarvitset tehtävässä vahvaa suomen kielen taitoa. Kehität taitojasi ryhmänohjauksessa, kielen opettamisessa, selkokielen käytössä sekä opit uutta eri kulttuureista.

Tee suomen oppimisesta hauskaa

Puhutaan!-ryhmissä maahanmuuttajat harjoittelevat arjen kielitaitoa vapaaehtoisten kanssa. Ryhmät tapaavat viikoittain. Tarvitset tehtävässä vahvaa suomen kielen taitoa. Kehität taitojasi ryhmänohjauksessa, kielenopetuksessa, selkokielen käytössä ja opit uutta eri kulttuureista.

Järjestä iloisia kohtaamisia

Käynnistämme keväällä 2020 uudenlaiset kohtaamistapahtumat. Niissä maahanmuuttajat ja paikalliset tutustuvat ja viettävät hauskoja hetkiä yhdessä. Jos haluat osallistua tapahtumien järjestämiseen vapaaehtoisena, ota yhteyttä: vapaaehtoiset@pakolaisapu.fi.

Mentoroi työelämätaidoissa

Työelämämentorina tuet maahanmuuttajia työnhaussa ja heidän työurallaan Suomessa. Toiminta liittyy Sauma-valmennukseen. Mentoroit työnhakupajoissa yhteensä 2–4 kertaa. Halutessasi voit jatkaa parimentorointia noin kerran kuussa puolen vuoden ajan. Tarvitset hyviä IT-taitoja ja tietoa suomalaisesta työelämästä. Kehität taitojasi mentorina ja edistät maahanmuuttajien työllistymistä.

Mentoroi työelämätaidoissa

Työelämämentorina tuet maahanmuuttajia työnhaussa ja heidän työurallaan Suomessa. Toiminta liittyy Sauma-valmennukseen. Mentoroit työnhakupajoissa 2–4 kertaa. Halutessasi voit jatkaa parimentorointia noin kerran kuussa puolen vuoden ajan. Tarvitset hyviä IT-taitoja ja tietoa suomalaisesta työelämästä. Kehität taitojasi mentorina ja edistät maahanmuuttajien työllistymistä.

Tue arjessa

Haluatko auttaa Suomeen muuttaneita uuden elämän aloittamisessa? Suomi-luotsina annat yksilöllistä tukea turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille. Voit avustaa esimerkiksi opinnoissa, arjen asioinnissa tai kielen harjoittelussa joko kertaluonteisesti tai pidempään.

Toimi ja vaikuta

Vapaaehtoiset voivat osallistua Pakolaisavun tapahtumiin ja kampanjoihin. Kerromme mahdollisuuksista vapaaehtoisten uutiskirjeessä sekä sosiaalisessa mediassa. Voit osallistua silloin kun sinulle sopii.

Toimi ja vaikuta

Vapaaehtoiset voivat osallistua Pakolaisavun tapahtumiin ja kampanjoihin. Kerromme mahdollisuuksista vapaaehtoisten uutiskirjeessä sekä sosiaalisessa mediassa. Voit osallistua silloin kun sinulle sopii.